Măsuri de securitate minime pentru Adunarea Parlamentară a NATO de la Bucureşti

Weekend-ul viitor va avea loc, la Bucureşti, summitul Adunării Parlamentare a NATO, la care sunt asteptaţi sute de oficiali străini, în frunte cu secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

Măsurile de securitate nu vor fi la fel de stricte precum la Summit-ul NATO din 2008.

Astfel, au fost excluse culoarul unic de deplasare a delegaţiilor oficiale, filtrele la metrou sau pe unele străzi ale Capitalei. În jurul Parlamentului nu au mai fost impuse restricţii de circulaţie.

În Parlament însă nu poate intra nimeni fără ecuson special. Şi cei care sunt acreditaţi vor fi controlaţi de ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază. Se montează porţi speciale pentru controlul antiterorist. Pentru a depista orice posibil pericol, angajaţii SPP vor fi ajutaţi şi de şase câini special antrenaţi, care vor verifica toate maşinile folosite pentru delegaţi, precum şi bagajele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.