McDonald’s a închis un site destinat angajaților după publicarea unui articol dubios

Compania McDonald’s a închis un site destinat propriilor angajaţi, după publicarea unui articol care a ridicat numeroase semne de întrebare.

„Mâncarea de tip fast food se găteşte repede, are un preţ rezonabil şi reprezintă o alternativă viabilă la mâncarea gătită acasă. Deşi la îndemână şi fără să presupună costuri mari, ideală pentru oamenii ocupaţi, mâncarea de tip fast food conține de obicei multe calorii, grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare ţi poate reprezenta pentru unii oameni riscul de a deveni supraponderali”, se arată în articolul publicat pe site-ul McDonald’s.

Contactaţi de presa americană, şefii McDonald’s au declarat că informaţiile au fost scoase din context.

Sfaturilor, publicate pe McResource Line, li se adaugă recomandări pentru angajaţi, îndemnaţi să-şi vândă lucrurile şi să îşi caute o a doua slujbă pentru a se descurca. Un mod, spun criticii, prin care compania admite că este conştientă că-şi plăteşte foarte prost angajaţii, potrivit B1Tv.

Nu este însă pentru prima oară când compania dovedeşte că a pierdut contactul cu viaţa reală. Într-un alt articol, firma îşi învăţa angajaţii ce bacşişuri să lase maseurilor, menajerelor sau oamenilor care curăţă piscina, în condiţiile în care angajaţii McDonald’s din Statele Unite, de exemplu, câştigă salariul minim pe oră şi majoritatea recurg la ajutoare sociale pentru a supravieţui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.