Milioane plătite unor consultanți care să-i învețe pe funcționari cu calculatorul

Consorțiul de consultanți Avensa Consulting, Euro Jobs, Foro de Formación y Ediciones FFE, Agrupación de Profesionales para el Desarrollo Internacional APDI,  Fundación ETEA para el Desarrollo y la Cooperación, SMART Integration a câștigat un contract de la ANFP de 49,6 milioane lei pentru trainingul a 30.000 de funcționari publici cu funcție de execuție în lucrul cu mediul digital 

Agenția Națională a Funcționarilor Publici derulează un program de training pentru funcționari finanțat prin PNRR cu un cost total de 86 milioane lei. Pe lângă această componentă de training cu calculatorul a funcționarilor, ANFPC mai plătește alte milioane de lei, în cadrul aceluiași contract-cadru, unor alți consultanți care să-i învețe pe șefi cum să capete competențe de leadership” și „talent management”. Cu alte cuvinte, cum să se impună ca șefi și cum să știe să-și aleagă subalternii.

Training-urile presupun participarea la cursuri, primirea de către materiale specifice pe suport hârtie și digital, servirea mesei și cazare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1040 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Mda,.. Sunt angajații speciali la buget,. In timp ce e plin pe străzi de tineri care cunosc cel puțin trei patru limbi străine și au cunoștințe informatice deosebite,.. Dar ei trebuie să plece in lume pentru a trăi..Mă intreb de președintele care vrea economie la democrație cu comasare,. nu are cunoștință despre astfel de situații ?/Iar de nu are, de ce puii mei nu ia la șuturi niște organe din servicii..??

 2. Mai Întâi trebuie sa aveti Calculatoare de 16 GB si 255 de GB si Cumparati cu 600 de lei un Program Windows 11 cu Licentza si-l Montatzi pe Calculator dupa aceea punetzi 4 Programe Antivirus Gratuite din America pe Calculator sau un Program Antivirus cu Bani Norton Antivirus !

 3. Că e nevoie de cel puțin un curs de dactilografiere pentru funcționarii de la ANAF, garantez. Dacă-i vedeți cum tastează vi se face rău. Parcă pun degetele pe plita încinsă sau pe mărăcini, nu pe tastatură. Un funcționar în occident se uită în ochii clientului în timp ce tastează cel puțin 240 de caractere pe minut. Despre scurtături în Word și alte programe mă abțin să zic ceva ca să nu produc daune orgoliului funcționăresc.

 4. la angajare au dat examene numai din Soliter?
  In toate institutiile nu te poti angaja decat sa ai cunpstinte serioase. Sau a fost indeajuns testul PCR, pile, cunostinte si relatii?

 5. Dupa 34 ani de PC-uri mai exista functionari care nu stiu sa foloseasca acest instrument ? Angajati unii care stiu !

 6. Poate că habar nu au cum îi cheamă cu buletinul in mana, dar de P.c. nici gând, dar toți au telefoane performante! Această afacere vestita, e la mișto, știu să lucreze pe calculatoare dar e afacere cu dedicație.

 7. Feisbucul, Instagramul, Fortnite si GTA nu sunt „cunostinte informatice deosebite” din pacate.

 8. Daca nu ai Calculaor nu stii sa lucrezi cu Calculatorul ! Dupa 7 ani de mers la Internet Caffe am invatzat un pic sa lucrez la Calculator ! Pana când mi-am cumpărat un calculator si am invatzat despre calculator cu Windows 7 .

 9. La banii ăștia înlocuiam funcționarii cu calculatoare.În câteva luni îmi amortizam investiția și ieșeam pe plus la toți indicatorii de performanță.Unde mai pui că făceam rost și de forță de muncă.

 10. Daca o mai ardem mult cu fotovoltaice si vartelnite, vom avea pene de curent cat mai dese. Eu propun ca astia de la ANFP sa angajeze niste ciclisti care sa dea la pedale ca sa meraga calculatoarele cu corent de la dinam. In rest, e doar o golaneala clasica pe cocioc, ca trebuie sa manaca si gura cuiva neste cascaval. S-a luat o firma straineza pen-ca parnosu tre’ sa se-ntoarca in occident. Minus comisioanele. Hai sa calculatoriti bine!

 11. Prin definitie,functionar inseamna lucrul cu ceva!cand sunt angajate neamurile,e altceva!sa invete pe banii lor,nu ai nostri!

 12. cursurile astea sunt de fapt o noua metoda de a sifona banii catre firmele lor. stati linistiti voi, ca aia care utilizeaza calculatorul stiu mai multe decat aia care vin chpurile sa-i invete! asa se sifonau banii din fondurile UE acum a venit randul PNRR.

 13. Sa organizezi cursuri de formare in utilizarea calculatorului la functionarii publici este echivalent cu a organiza cursuri de alfabetizare pentru personalul didactic. La toate concursurile prin care sunt angajati functionarii publici se cer cunostinte „solide” operare PC.Deci, se presupune ca acestia au fost deja testati si au fost angajati doar cei care au cunostintele necesare operarii calculatorului in lucru cu cetatenii. Majoritatea functionarilor publici au deja doua-trei atestate si certificate in utilizarea TIC. In plus, suma alocata instruirii personalului/capita nici nu este prea mare, ar veni cam 330 lei/functionar, in care se includ si masa si cazare, pe langa suportul de curs si onorariul formatorului. Practic se cheltuie in zadar 9,8 milioane de euro pentru a „instrui” niste experti, conform certificatelor pe care deja le au. Ce mai poti invata la operarea PC dupa aproape 30 de ani de Windows si Word/Excel? De vina nu sunt cei care au depus proiectul,ci cei care au trecut in PNNR, ca o necesitate,instruirea PC (sau cu le place sa spuna, „alfabetizarea digitala”), fara sa se tina seama ca in domeniul bugetar,pana si femeii de serviciu i se cere atestat de operare PC-Windows-Word-Excel, pentru a-si programa curatenia in birourile functionarilor.

 14. ”Milioane plătite unor consultanți care să-i învețe pe funcționari cu calculatorul”

  Lipsa cunoasterii utilizarii unui calculator, ar fi trebuit sa fie un mod de triere de eliminare a angajatilor imbatraniti si neperformanti.
  In mediul privat nu bei vedea niciodata asa ceva, pe banii firmei.
  De aceea administratiile nu sunt profitabile. Sunt prin birouri batrani lipiti de scaune, care in loc sa plece acasa consuma aerul de pomana.
  Acesta ar fi trebuit sa fie un criteriu, si la angajare si la a parasi un post.
  Duăpa ce le dam salarii ca la manelisti ii mai si platim sa se formeze la locul de munca.

 15. ”Milioane plătite unor consultanți care să-i învețe pe funcționari cu calculatorul”

  Lipsa cunoasterii utilizarii unui calculator ar fi trebuit sa fie un mod de triere de eliminare a angajatilor imbatraniti si neperformanti.
  In mediul privat nu vei vedea niciodata asa ceva, pe banii firmei.
  De aceea administratiile nu sunt profitabile. Sunt prin birouri batrani lipiti de scaune, care in loc sa plece acasa consuma aerul de pomana.
  Acesta ar fi trebuit sa fie un criteriu, si la angajare si la a parasi un post.
  Duăpa ce le dam salarii ca la manelisti ii mai si platim sa se formeze la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.