Militarii disponibilizaţi au cerut CCR amânarea deciziei în cazul referendumului

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a solicitat azi Curţii Constituţionale amânarea pronunţării în privinţa referendumului din 29 iulie, până la stabilirea numărului real al cetăţenilor cu drept de vot la această dată.

„În calitate de apărător al democraţiei constituţionale şi al statului de drept, decurgând din obligaţia impusă militarilor de Art. 118, al. 1 din Constituţia României, invocând drepturile legitime ale cetăţenilor la corecta informare, reprezentare şi legitimare a actului electoral, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) solicită Curţii Constituţionale amânarea pronunţării în privinţa Referendumului din 29 iulie a.c. pentru demiterea preşedintelui suspendat, până la soluţionarea tuturor aspectelor legate de numărul real al cetăţenilor României, cu drept de vot, la această dată. Prin urmare şi la realitatea cifrică a pragului impus, în mod absurd şi antieuropean!”, se arată în solicitarea SCMD remisă miercuri agenţiei MEDIAFAX.

SCMD precizează că, în cazul în care cererea nu va fi luata în consideraţie, îi va chema pe toţi partenerii săi din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile, pe toţi „cetăţenii oneşti şi patrioţi ai României, care au alcătuit eşantionul de 7,4 milioane de votanţi ai demiterii preşedintelui Băsescu, la nesupunere civică prin boicotarea alegerilor generale din acest an”.

Curtea Constituţională se va întruni miercuri, la ora 14.00, pentru a lua în discuţie rezultatele referendumului din 29 iulie privind demiterea lui Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.