Ministru surpriză propus la Apărare

PSD îl propune pe Mihai Fifor ministru al Apărării Naționale, după demisia lui Adrian Țuțuianu din fruntea instituției.

Fifor este în prezent ministru al Economiei în Guvernul Tudose. În locul lui Fifor la Ministerul Economiei, PSD l-a nominalizat marți pe deputatul Gheorghe Șimon.

Liderii PSD s-au reunit, marţi, într-o şedinţă, la finalul căreia preşedintele partidului Liviu Dragnea a făcut anunțul.

Dragnea a precizat că l-a sunat luni seară pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l informa despre aceste propuneri.

Eram cu premierul Mihai Tudose, l-am sunat pe președinte, l-am informat care vor fi propunerile noastre astăzi. Președintele, de principiu, a agreat aceste propuneri. Sigur că o să le analizeze abia după ce vin hârtiile oficial, dar aseară nu a avut reacție de respingere sau să nu fie de acord cu noi„, a relatat liderul PSD.

Mihai Fifor, propus ministru al Apărării Naționale, este președintele Consiliului Național al PSD. Este licențiat în Filosofie, doctor în Antropologie Socială şi a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare, conform CV-ului său. În 2015, în timpul Guvernului Ponta, a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a prelua Ministerul Transporturilor.

Gheorghe Șimon, propus ministru al Economiei, este vicepreşedinte al PSD Maramureş. A absolvit Facultatea de Mecanică la Cluj.

De-a lungul timpului a ocupat funcțiile de consilier local în cadrul Consiliului Local Vişeu de Sus și consilier județean, la Consiliul Judeţean Maramureş, potrivit CV-ului său. Totodată a fost director general la o societate din Baia Mare – SC Angred SRL.

Recomanda
Ioana Radu 1266 Articole
Author