Ministrul Comunicaţiilor susţine că sunt multe firme care vor să investească în România

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, vineri, la Galaţi, că sunt multe firme care vor să investească în România. Vreme a spus că a avut discuţii cu mai multe firme străine care au intenţia de a investi în România, cele mai recente fiind cu firmele chinezeşti Huawei şi ZTE.

”Ultimele discuţii au fost cu ZTE şi Huawei, două firme chinezeşti foarte mari. Huawei este numărul doi în lume în domeniul comunicaţiilor, ba s-ar putea să fie chiar prima. Deci, ele vor să deschidă afaceri în România. ZTE, specializată pe hard, vrea să deschidă o fabrică de periferice. Huawei şi-a exprimat intenţia de a deschide un centru de service, dar nu în sensul pe care îl ştim noi. Ei au comunicaţii, au centrale telefonice, dezvoltă tehnologii de viitor, iar pentru acestea service-ul se face prin internet prin centre speciale de service”, a afirmat Vreme.

Ministrul a menţionat că firma ZTE a solicitat deja să fie dirijată spre anumite zone apte pentru investiţii, în acest sens urmând să facă nişte vizite de informare, una dintre zone fiind şi municipiul Galaţi unde există singurul Parc de Sofware din România.

”De aceea sunt şi aici, la Galaţi, pentru ca în discuţiile cu cei de la ZTE, Huawei, Dell, Oracle să putem să avem date concrete unde pot să vină, pentru că şi ei simt nevoia de a merge spre provincie. Sunt foarte multe firme care vor să investească în România să-şi reloce investiţiile pe care le au la ora actuală în ţări europene spre România, iar eu v-am dat doar câteva exemple”, a afirmat Vreme, citat de Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.