Ministrul Grindeanu nu e conectat la Grupul de la Cluj. Paravanul lui, da!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că nu are nicio legătură cu celebrul Grup de la Cluj, în care gravitează Ioan Rus, Nelu Varga, Vasile Dîncu.

Într-adevăr, în mod direct, Grindeanu nu poate fi conectat la afacerile celor menționați anterior. Însă paravanul lui, Sebastian Albulescu, cu care este prieten bun și fost partener de afaceri, este una dintre persoanele de legătură cu oamenii de afaceri și politicienii de care Grindeanu vrea să se dezică, srie  gazetadecluj.ro.

Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că el nu are nicio legătură cu Grupul de la Cluj.

„Eu pe Vasile Dîncu îl știu de la începutul anilor 2000. Venea în Timiș, era membru al guvernului Năstase. Îl știu pe domnul Rus. Pe Neluțu Varga îl știu de vreo 5-6 ani. Nu am avut în viața mea afaceri cu grupul de la Cluj. (…)”, a declarat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Într-adevăr, în mod direct nu există nicio asociere între Grindeanu, Nelu Varga, Vasile Dîncu sau Ioan Rus.

Însă, unul dintre prietenii lui, Sebastian Albulescu, cu care a fost asociat în firma Smartnet SRL, este conectat cât se poate de direct în afaceri cu cei menționați anterior.

De altfel, cei conectați la afacerile făcute de Albulescu au cotizat sume importante la PSD, dar au și câștigat contracte serioase de la companiile sau instituțiile de stat controlate de exponenții partidului.

Spre exemplu, în 2020, Nicoleta Mădălina Vișan a donat la PSD 445.000 de lei.

Ea este este directoare la Prospect Drill SRL și East Water Drillings SRL. East Water Drill este controlată de domnul Vasile Sebastian Albulescu, un om de afaceri cu contracte de sute de milioane cu statul.

La rândul lui, Albulescu a împrumutat PSD-ul fără să clipească.

East Water Drilling a avut contracte totale cu statul de 2.059.901 lei. 21 dintre acestea au fost acordate după ce apropiații domnului Albulescu au contribuit financiar în 2020. Valoarea contractelor este de 1.908.270 de lei, toate acordate direct, adică fără licitație.

Adică 92,6% din afacerile cu statul au venit după „ajutorul” către PSD. East Water Drillings a fost în parteneriat în cel puțin două cazuri cu mult mai cunoscuta TEL Drum, cea controlată de Liviu Dragnea.

Partenerul lui Albulescu în East Water Drilling este domnul Daniel Mihăilescu. Acesta deține, la rândul său, firma Prospect Drill SRL. În total, firma a avut contracte publice în valoare de 20.373.931 de lei. Din aceștia, 4.846.325 din licitații directe, în majoritate cu instituții controlate de PSD.

Doamna Vișan are și ea o firmă, Euro Consulting Partners SRL. Și această firmă are o mulțime de contracte acordate direct în valoare de 731.502 lei, toate câștigate după ajutorul dat PSD-ului. Contracte inclusiv cu primăria condusă de PSD-ista Olguța Vasilescu, dar și cu primăria condusă de PNL-istul Ciprian Ciucu.

Asociat cu Nelu Varga

Nelu Varga, finanțatorul echipei CFR Cluj, și Albulescu Vasile Sebastian au fost acționari la firma Formin….

O altă conexiune ”fierbinte” este legătura cu Ionel Arsene…

citeste mai mult pe gazetadecluj.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. La Cluuuj sunt cel putin 3 grupuri, toate plecate din UM 00UBB. Pe Major l-ati uitat sau e la tratament ?

 2. Serios? Și voi îl credeți? Individul minte cum respiră, mecla/expresia feței îl dă de gol când minte! Gesturile și neliniștea de moment, la fel îl dau de gol când minte!

 3. Aici sunt banii d-voastră !
  Și în Urcaca, măRog…😜
  (●● RăuPorKK-PiZedeaua Tulceană ■■)

 4. Sa te dai peste cap sa fii capitalist, apoi sa acuzi ca se fac afaceri pe bani, asta este PERFIDIE LA MAXIMUM. Chiar nu se stie ca in capitalism TOTUL se face PENTRU BANI si PE BANI?!? Dar si curxile de noi. JOS KOMUNIZMU! (Aoleu, sa nu fiu acuzat de antisemitism, ca numai acolo a fost comunism si este si acum!)

 5. `da de ce nu-l închideți într-o cușcă -de fapt nu numai pe dânsul- ci pe toți politicienii? cum de îndrăznesc să mai vorbească, să mai cunoască pe cineva? să stea închiși iar voi „zghiariștii” să le duceți doar știrile pe care le vreți voi- și dacă cumva iau hotărâri să le publice numai pe alea care le vreau ei!AUZI TU! SĂ AIBĂ PRIETENI,CUNOSCUȚI,OAMENI DE ÎNCREDERE! TOTUL NUMAI PRIN ZIARIȘTI -PRINCIPALA PUTERE!!!

 6. El e fărasul care adună gunoiul!…și-l bagă sub preșul lui Ciucă…

 7. Cel mai corect ar fi ca romanii sa lichideze definit si pt. totdeauna aceste grupari politice mafioate care au vindut tara strainilor si au adus Romania asa dupa cum o vedem cu totii la ora actuala .Daca ii vom tolera incontinuare pe acesti derbedei nu vom realiza nimic ,de cit sa ii vedem cum isi arunca vina unii altora si nimic mai mult. Hai sa terminam o data cu acest teatru si sa ii trimitem exact acolo unde le este locul lor ,dupa cite nenorociri au facut tarii si romanilor !

 8. Grindeanu ăsta e nunul dintre cei mai nesuferiți și antipatici, are niște grimase de parcă a venit de la balamuc și face fente cu capul ăla pătrat de parcă ar fi un boxeur sau un cal care dă după muște. Ăsta trebuia, atunci când s-a închis la Guvern cu Ponta- altă murătură, să fie blocați acolo până li se lipea stomacul de șira spinării și se cereau singuri, în genunchi, afară. Auzi acolo la Ciolacu: „prietenul meu„. Domn Ciolacu, știți proverbul ăla cu spune-mi cu cine te însoțești…. Ce să mai lungim ciorba: Mă ……….. pe toate grupurile de la Cuj și din celelalte provincii române care au doar MAȚ GROS – criteriul definitoriu pentru statutul de capitalist = toți trădătorii de țară. Pe ăștia îi doare în cot de amărășteni, ce empatie, ce solidaritate, ce omenie să ceri de la ăștia, ei nu au patrie și sunt gata să-L fraierească și de Dumnezeu, dacă ar putea. Ce bine a făcut așa-zisul comunism carele le-a luat ălora dinaintea lor proprietățile, pe bune, pencă nu munciseră niciunul pentru ele și atunci acestea, logic, trebuiau să revină proprietarului natural=națiunea. Dacă vreunul cu anticomunismul la seral e cu înjurătura în gură, să se spele după aia pe dinți cu praf de var nestins cât mai des………………………………

 9. Amaratul spune adevarul. Cum sa fie conectat cu aia la ingineriile lor? El este doar subalternul lor de doi lei.Acum se sileste sa termine la ordin autostrada care leaga „TINUTUL SECUIESC” de BUDAPESTA. Alta mare teapa data romanilor de acei ‘romani’ de la Cluj.!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.