Olguța, anunţ pentru „toţi medicii şi asistentele”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că de la 1 martie toţi medici şi asistentele vor primi majorări salariale, salariile acestora fiind aferente grilei realizate pentru anul 2022, afirmând că un medic primar care câştigă un salariu de 4.000 de lei va primi 15.000 de lei.

„Absolut toţi medicii şi toate asistentele urcă direct pe grila din 2022, începând de mâine (1 martie-n.r.). Un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate salariile vor fi chiar foarte mari”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Potrivit acesteia, încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40%.

„Noi sperăm ca începând cu acest an, cu această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor”, a spus Olguţa Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Vezi sa nu ajungeti la export negativ…cam ca boc cu cresterea lui economica in prag de alegeri 2009,ca in viata reala e invers:nu primesti,dai statului mai mult.

  • Stati linistiti la locurile voastre. Statul ia din brut 41,5% si palmasul ramane cu 58,5%. La mai multi ani si la mai mare! Sa traiasca si infloreasca LOV pana la proba contrarie!

 2. Cica „anunţ pentru „toţi medicii şi asistentele”…
  Pentru medici am vazut anuntul… Care este anuntul pentru asistente?

 3. Ce e Olga, ti-au zis colegii ca se rezolva cu imprumuturile alea de miliarde de euroi, si poti sa maresti salarii (prin inglodarea tarii in datorii), este? Normal ca este, ca-n rest sunteti varza, haos, de unde sa faceti rost, BRUSC, de bani, caci stim ca programul de incasari bugetare pe 2018 nu l-ati depasit! TOATE MARIRILE CARE SE VOR ACORDA VOR FI DATE PE DATORIE, CA LA CRASMA.

 4. A aparut in Monitorul Oficial, sau LEGAL pe undeva? Vine cineva cu bani de acasa pentru multiplicarea cu aprox. 4?

 5. „Absolut toţi medicii şi toate asistentele urcă direct pe grila din 2022, începând de mâine (1 martie-n.r.). (2018 n.mea) Cred ca merita dar restul dece NU?
  Ce ma deranjeaza este ca speram sa traiesc intrun stat de DREPT nu intrun stat ORAL.
  Imi cer scuze daca am intrat sub incidenta calendarului Olgutian si nu stiam.

 6. Eu zic ca la fel merita si un inginer,sociolog ,ori alta categorie profesionala.Ce spui de treaba asta Olguta?

 7. foarte buna ideea de a creste salariile medicilor si a asistentelor. Dar noi cei de la TESA care asiguram BUNA FUNCTIONARE A SPITALELOR, NOI CAND PRIMIM O MARIRE DE SALARIU CONSITENTA? Pentru ca am ajuns in situatia in care un BRABCARDIER CU STUDII GENERALE ARE SALARIUL MAI MARE DECAT UN REFERENT CU STUDII SUPERIOARE SI 30 DE ANI VECHIME IN CAMPUL MUNCII.

 8. Cel care câștiga 4000 va primi 15.000 dar pe hârtie pentru că hârtia suportă orice. Dacă s-ar întâmpla și în mod real ceea ce se întâmplă pe hârtie, statul român ar intra într-un faliment mult mai grav ca cel al Greciei. Nicăieri sănătatea nu produce. Peste tot consumă și consumă enorm. Ca să nu mai vorbim de modul în care sunt persecutați toți cei care au contracte part time la stat ca să se hotărască odată să-și dea demisia pentru că deșteapta târgului a hotărât cum că nu trebuie să existe contracte cu fracțiune de normă ci doar cu normă întreagă și asta nu doar în România. Peste tot, inclusiv pe Marte.

  • Sanatatea produce! Ia omul bolnav, inapt de munca, il pune pe piciaore si-l trimite inapoi la munca.

 9. Se putea ca basistii resapati, dusmanosi si veninosi sa nu-si dea cu parerea si pe acest subiect. Alo, sictir, lumea este lamurita de voi. Nu va mai baga in seama. Vroiam sa va spun „mai rasfirati baieti, mai rasfirati” dar m-am oprit pentru ca ar insemna sa va risipiti de nu va vede si aude nimeni. Asa ca „mai buluciti baieti, mai ingramaditi” sa va vada lumea cat ati mai ramas dar tot dusmanosi, veninosi si ai Draku’. Ca la inceput ?! Pramatiilor si canaliilor cat rau si nenorociri ati mai adus tarii si poporului roman. Alo, Olguta, romanca superba si cu frica de Dumnezeu, Patria Recunoscatoare, in veacul vecilor…?!

 10. Olguta si Dragnea si vasilica se umfla in pene cu asta, dar NU spun o vorbulita despre partea cealalta, Beneficiarii Sistemului de Sanatate – PACIENTII, care s-ar putea ca in conditiile unei subfinantari CRONICE a Spitalelor sa nu mai aiba nici cea mai mica sansa sa se insanatoseasca.
  Cu toate salariile marite de Olguta…
  Dezastrul din Sistemul de sanatate e legat de Subfinantarea CRONICA, LIPSA medicamentelor si INFRSTRUCTURA de ev mediu a multor Spitale(mai ales in afara Bucurestiului!) e la fel de PERICULOASA ca si plecarea medicilor.
  Despre Finantarea Spitalelor, NICI un cuvant.
  Au marit Bugetul Apararii la 2% din PIB ca tuseam de rachete si submarine si alte bazaconii SCUMPE cumparate de la Prietenii din SUA ai lui Dragnea!
  Propaganda cu marirea salariilor medicilor si asistentelor care ORICUM primesc zilnic Bani de la pacienti(si NU va disparea asta curand!) NU va retine Medicii care pleaca in primul rand din CAUZA SUBFINANTARII sistemului sanitar, SUBFINANTARE care le Limiteaza orice posibilitate de a progresa in acest Domeniu in continua evolutie.
  Romania e la coada, cercetare NU avem, Institutul Cantacuzino politrucii l-au distrus…Romania e ZERO la Cercetare-Inovare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.