Mircea Badea: Zi de daună totală pentru Kovesi, Toader, Lazăr și Iohannis

Decizia CCR care obligă Parlamentul sau Guvernul să introducă un prag la infracțiunea de abuz în serviciu a stârnit aplauze furtunoase într-o parte a presei și reacții vehemente de respingere în cealaltă.

Realizatorul Antenei 3 Mircea Badea a apreciat, referindu-se la această decizie, că marți, atunci când CCR a anunțat hotărârea, a fost o zi de ”daună totală” pentru șefa DNA, procurorul general, ministrul Justiției și președintele Iohannis, care s-au opus introducerii unui prag.

”Azi (marți – nr.) a fost daună totală pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru majordomul ei Augustin Lazăr, pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader și pentru președintele Klaus Werner Iohannis. Și-au luat daună totală aceste personalități sau personulități. Am avut dreptate din nou. (…) Decizia CCR de azi era absolut previzibilă, pentru că CCR a stabilit încă de anul trecut, deci am avut dreptate și eu sunt un simplu cetățean al acestei țări. Cine n-a avut dreptate? Păi, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, ministrul Justiției, Tudorel Toader și președintele Klaus Werner Iohannis. Și sute de mii de oameni foarte agresivi pentru standardele unei societăți civilizate”, a afirmat Badea în emisiunea pe care o realizează la Antena 3.

În tabăra cealaltă, jurnalistul Liviu Avram de la „Adevărul” a concluzionat, referindu-se la această decizie, că „Curtea Constituțională s-a autodesemnat ca fiind a treia putere legiuitoare a țării, pe lângă Parlament și Guvern”.

„Eu încă sunt buimac după decizia de azi a CCR, iar când sunt buimac, am tendința să aștept mai întâi să mă dezmeticesc, și abia apoi să trag concluzii. Dar m-a sunat un magistrat, penalist, care înțelege mult mai bine ca mine nu doar ce a decis azi Curtea, dar și consecințele unei asemenea decizii. Omul era pur și simplu siderat. În cea mai penibilă situație a fost pus Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a anunțat oficial că pune prag de prejudiciu la abuzul în serviciu, deși până azi zicea că nu e nevoie – și știa ce spune, căci era judecător la CCR anul trecut, când s-a dat deja celebra Decizie 405. Astăzi, practic, Curtea Constituțională s-a autodesemnat ca fiind a treia putere legiuitoare a țării, pe lângă Parlament (legiuitor primar) și Guvern (legiuitor delegat). Încă mai caut articolul din Constituție care îi permite asta…”, a scris Avram pe pagina sa de Facebook.

Recomanda
Ioana Radu 1234 Articole
Author