Mișcare în versuri

Sibienii au parte, de la ora 22.00, de una dintre cele mai așteptate reprezentații din cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional de Teatru. Mikhail Baryshnikov urcă pe scena de la Teatrul Național „Radu Stanca“ pentru a prezenta spectacolul Brodsky/Baryshnikov.

Celebrul dansator interpretează poemele celebrului poet care i-a fost și prieten. Patruzeci și patru de texte citite în limba rusă au fost selectate de Alvis Hermanis, celebrul regizor leton de la New Riga Theatre, pentru acest spectacol impresionant. În sera ridicată pe scenă, dansatorul în vârstă de 69 de ani face o demonstrație de expresivitate a corpului.

„Eu nu sunt un artist. Sunt un practicant al unei forme de artă“, spunea el, într-un interviu recent. Într-o discuție cu presa care a prefațat spectacolul său, Baryshnikov s-a arătat uimit de amploarea pe care o are festivalul de la Sibiu. „Este un spectacol care are o puternică notă personală“, și-a descris acesta interpretarea de o oră și jumătate, cu care vine în fața spectatorilor români, anunțând o poveste cu „oameni, arte, literatură și poezie“.

Despre Andrei Radulescu Articolele 148
Author