Acţiune divină sau simplă defecţiune tehnică ? În cadrul explorării prin rezonanţă magnetică a Mormântului lui Hristos, din Ierusalim, ce a avut loc vara trecută, ultrasofisticatele instrumente de măsură, au avut o pană subită, inexplicabilă.
Mormântul a fost deschis la 26 octombrie 2016, dar “incidental” a rămas neexplicat.
Momentul se dorea unul istoric. Piatra de pe Mormântul lui Hristos din Biserica de la Ierusalim nu mai fusese deschisă din anul 1810.
Pregătind evenimentul prevăzut pentru vara lui 2016, profesoara Antonia Maropoulou şi echipa ei au dorit să studieze prin rezonanţă magnetică interiorul Mormântului, folosind mijloace tehnice de ultimul răcnet. «Tehnicile pe care le folosim pentru a documenta acest moment unic permit lumii să studieze descoperirile noastre şi să se simtă cu adevărat în Mormântul lui Hristos », declara ea într-un interviu publicat în ziarul londonez «The Guardian», citat de M6Info, vineri. «Asta fără a lua în calcul ceva iraţional, întrucât s-a produs un fenomen straniu: instrumentele au avut o pană bruscă».
Misterul persistă
În cadrul unui plan de restaurare a Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim cercetătorii greci au vrut să injecteze mortar în construcţia sacră şi să protejeze Mormântul lui Hristos. Dar pentru acest lucru ei trebuiau să pătrundă acolo.
Pe 26 octombrie 2016, Mormântul lui Hristos a fost deschis. Dar misterul incidentului tehnic persistă».
«Există fenomene care nu se pot explica. Dar este un mormânt viu, cel al lui Hristos », a explicat Antonia Maropoulou la France 2. Omul de ştiinţă lasă loc credinciosului.«Există fenomene naturale care pot perturba câmpurile electromagnetice, spune ea. Trebuie admis pur şi simplu că forţa cu care credem sau gândim face parte din aşa ceva. » Potrivit tradiţiei creştine, corpul lui Hristos a fost depus în acest loc după moartea Lui.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.