ANPC Mişunau gândaci la Berăria H

ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în Berăria H până la remedierea deficiențelor constatate în urma unui control efectuat vineri și a amendat locația cu 30.000 de lei pentru neregulile constatate.
Inspectorii ANPC au găsit gândaci atât pe paviment, pe bar, cât şi pe ustensile şi în recipientele alimentare.

”Ca urmare a unei sesizări transmise, referitoare la activitatea desfăşurată la punctul de lucru situat în Bucureşti, Sector 1, Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, camera 2, etaj 2, al operatorului economic HH OPERATIONS S.R.L. – Berăria H, o echipă ANPC a efectuat un control în unitate, în urma căruia au fost constatate mai multe nereguli”, explică ANPC.
NEREGULILE CONSTATATE DE ANPC
1. În zona barului a fost constatată prezenţa insectelor vii, precum gândaci atât pe paviment, pe bar cat şi pe ustensile folosite şi în recipientele alimentare.
2. Diverse sortimente de siropuri, utilizate în prepararea băuturilor, prezentau modificări organoleptice.
3. Pavimentul din zona barului prezenta acumulări cantitative de lichide în anumite zone, depuneri de resturi alimentare, grăsime şi praf.
4. Au fost identificate produse finite fără elemente de identificare, care ar fi permis stabilirea încadrarea în data limită de consum (ex: creveţi Panko, şniţel vită, zacuscă, dulceaţă de ceapă).
5. Dulceaţa de ceapă, depozitată în recipiente de sticlă cu capac filetant, etichetată “preparată în unitate”, avea informaţiile “lot produs 15012025” şi data de expirare 14.02.2025, depăşind data limită de consum.
6. În congelator au fost identificate produse alimentare la temperatura de refrigerare (decongelate).
7. În zona de depozitare au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare (dulceaţă de ceapă, şniţel de vită, ciolan de porc, creveţi Panko, carne de curcan, cârnaţi româneşti, stock de pui, chiftele pentru burgeri).
8. Zona de scurgere din spaţiul de depozitare prezenta depuneri masive de grăsime şi resturi alimentare.
9. Colectarea reziduurilor se realiza în recipiente fără protecţie sanitară.
10. Produse finite erau depozitate necorespunzător, în imediata vecinătate a materiei prime.
11. În spaţiul de depozitare igienizarea nu era corespunzătoare, fiind identificate pânze de păianjen şi un strat consistent de praf în zonele mai puţin accesibile.
12. Au fost oprite definitiv de la comercializare 158 kg de produse alimentare, în valoare totală de 3459 lei.
13. Agregatele frigorifice prezentau depuneri masive de gheaţă.
14. În zona de bucătărie se utilizau ustensile neprofesionale, cu mâner aplicat.
15. Paharele (igienizate) puse la dispoziţia consumatorilor erau păstrate în imediata vecinătate a recipientelor de colectare reziduală.
Ca urmare a constatării acestor deficienţe, au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului 158 kg de produse şi preparate culinare, în valoare totală de 3459 lei.
”De asemenea, a fost aplicată o sancţiune în valoare de 30.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pe intreaga unitate până la remedierea deficienţelor începând cu orele 00( 01.03.2025)”, anunţă ANPC.
În cadrul controlului, au fost prelevate cuburi de gheaţă din unitate, care au fost transmise către un laborator acreditat pentru efectuarea analizelor microbiologice.
Recomanda [votes_up id=829129]
Author

9 Comentarii

  1. Duceti-va in aeroport la Timișoara în Băile din terminalul nou să vedeți , Sfânta mizerie românească , pe robineții „de ultimă generație” cu senzor de pornire sunt murdari că naiba , iar asta in terminalul construit de un an . Vă dați seama cum va arăta peste 5 ani ?

  2. Avem nevoie de un Piedone in fiecare sector. Peste tot este cam ca aici. Incalcarea legilor de baza.
    Sa ne dam seama ce consuma clientul cam peste tot, daca doar in cateva zile Piedone a descoperit atatea nereguli grave.
    ”La beraria H”–cel mai mare restaurant din capitala.
    Dar tot afaceristii s-au revoltat ca le afecteaza afacerea. Oricum clientul nu prea stia cum se prepara si din ce materie prima.
    Speram ca Piedone sa fie lasat sa-si faca treaba, sa faca putina curatenie.

  3. Sa ne dam seama ce consuma clientul cam peste tot, daca doar in cateva zile Piedone a descoperit atatea nereguli grave.
    ”La beraria H”–cel mai mare restaurant din capitala.
    Dar tot afaceristii s-au revoltat ca le afecteaza afacerea. Oricum clientul nu prea stia cum se prepara si din ce materie prima.
    Speram ca Piedone sa fie lasat sa-si faca treaba, sa faca putina curatenie.

  4. Acolo își petrec timpul cei din a doua tinerețe și golănimea peste noapte? Cică, o bere pentru gâtul meu, indiferent de vârstă😉!

  5. I-a lovit facutul de controale pe PSDisti in campanie sa se vada ca statul lucreaza. In perioada electorala. Dupa se umplu iar de spagi se lasa de a mai cauta nod in papura.

  6. in Romanie misuna ” mincare u-europeana ” peste tot iara noi ne plingem .
    Oare nu s-ar putea gasi in inteprinzator care sa adune bogatia de gandaci , viermi , muste , limbrici si alte delicatese occidentale si sa faca export in Brussel si Strasbourg ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.