Momente cutremurătoare în Marea Mediterană

Aproximativ 217 cadavre au fost scoase din epava unei ambarcațiuni care a fost recuperată din adâncul Mării Mediterane, în urmă cu 10 zile, a anunțat joi marina italiană, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

Naufragiul produs pe 18 aprilie 2015 a fost considerat atunci drept cel mai grav dintre toate accidentele petrecute recent în Marea Mediterană. În urma naufragiului, au supraviețuit numai 28 de persoane, care au declarat autorităților că cel puțin alte 700 au murit sau au dispărut.

Potrivit marinei militare, o echipă de 150 de oameni a acționat continuu pentru a recupera epava, care a fost remorcată la baza navală siciliană a NATO din Melilli. Cadavrele a 52 de victime au fost supuse expertizei medico-legale și continuă eforturile de găsire și identificare a trupurilor neînsuflețite.

Contraamiralul Pietro Covino a afirmat săptămâna trecută că între 250 și 300 de cadavre ar putea fi recuperate de echipele de intervenție.

Supraviețuitorii au declarat autorităților anul trecut că cel puțin alți 700 de migranți sunt dați dispăruți, dar de atunci au fost găsite numai 169 de cadavre, în afară de cele scoase din epava ambarcațiunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.