Monumentul lui Lincoln, vandalizat (Foto)

Emblematicul Monument din Washington în memoria preşedintelui Abraham Lincoln, care a condus SUA în cursul războiului civil a fost vandalizat cu un graffiti cu vopsea roșie.

Vandalii au folosit vopsea roşie pentru a scrie o înjurătură, a anunţat Serviciul Naţional al Parcurilor, într-un comunicat.

Monumentele în memoria Războiului Civil se află în centrul unei dezbateri rasiale ce ia amploare în Statele Unite. Alte “graffiti indescifrabile”, cu vopsea argintie, au fost descoperite pe un semn din apropiere, care le indică turiştilor drumul spre muzeul Smithsonian şi spre parcul public National Mall, relatează News.ro.

Sub conducerea lui Lincoln, a fost înfrântă Confederaţia secesionistă din sudul SUA. El a ordonat eliberarea sclavilor afro-americani, în 1863.

Lincoln a fost asasinat la Washington, la numai cinci zile după ce generalul sudist Robert E. Lee s-a predat, punând capăt războiului.

Statuia generalului Lee a devenit un punct de tensiune în weekend, când militanţi care susţin supremaţia rasei albe s-au bătut cu manifestanţi antirasism la Charlottesville, în Virgina, unde urma să fie îndepărtat monumentul.

Statuile liderilor confederaţi au fost îndepărtate în mai multe oraşe din SUA.

Recomanda
Author