Moș Crăciun, darnic de la PMB

Oficial, Primăria Capitalei are un buget votat de Consiliul General de circa 1,55 milioane lei pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Numai că sume mari de bani se scurg și prin alte structuri subordonate.

O scurtă trecere în revistă a anunțurilor pe SEAP arată că numai în ultimele două zile ale lunii noiembrie s-au atribuit peste 1,1 milioane lei unor evenimente pe aceeași temă, unele fiind chiar și… anulate.

În Capitală mai sunt evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, dar acestea sunt organizate fie de firme private, fie în colaborare cu primăriile de sector.

Anunțurile postate pe SEAP arată că 1,55 milioane lei sunt alocate de municipalitate doar pentru transportul, montarea și demontarea căsuțelor pentru meșteșugari, realizarea și decorarea unui brad, a porților de intrare, a unei căsuțe pentru Moș Crăciun și pentru decorațiunile de sezon. Contractul a fost atribuit direct firmei Multimedia Film SRL. La această sumă se adaugă și costurile pentru închirierea patinoarului artificial – 7.250 de lei şi a unui carusel cu 32 de locuri – 5.550 lei. În plus, trebuie plătite facturile pentru concerte. O estimare a costurilor totale arată că distracția de Crăciun din Piața Constituției sare de 1,9 milioane lei.

Taxele de participare

După ce au învins birocrația Primăriei Capitalei și au fost selectați să participe la Târgul de Crăciun, comercianții au avut de plătit taxele aferente înainte de începerea evenimentului. Pentru cei care vând produse nealimentare, taxa este de 2.500 lei. Pentru cei care vând produse alimentare, taxa este de 8.000 lei la produse de tip fast-food preparate în incinta târgului, 12.000 lei pentru altfel de produse alimentare preparate în incinta târgului, 4.000 lei la produse alimentare aduse gata preparate, 10.000 lei pentru deținătorii de standuri de vânzare de băuturi și vin fiert și 5.000 lei pentru comercianții de cafea sau sucuri. Târgul de Crăciun București 2017 are loc între 1 şi 27 decembrie, între orele 10.00 şi 22.00.

„Festivalul Fulgilor de Nea“

De 11 ani, Festivalul național de muzică ușoară pentru copii avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie la Palatul Copiilor. Site-ul oficial al festivalului din acest an arată că evenimentul este anulat în acest an și vine cu promisiuni pentru 2018: „Ne vom pregăti cu forțe noi și proaspete să vă întâmpinăm cum se cuvine cu cei mai frumoși fulgi muzicali! Rămâneți alături de noi și nu uitați! Ediția a XII-a“. Numai că pe SEAP au apărut niște anunțuri de atribuire a unor servicii în ultimele două zile ale lunii noiembrie. Centrul de proiecte educaționale și sportive București – Proedus a închiriat de la firma Rent a Bus SRL 12 autocare pentru evenimentul „Festivalul Fulgilor de Nea“, în perioada 4-10 decembrie 2017. Firma va transporta copii de la unitățile de învățământ bucureștene la Palatul Tineretului și retur. Costul achiziției este de 1.200 lei. De asemenea, SC ASC Systems Com SRL va încasa pentru același eveniment suma de 205.000 lei pentru servicii de sonorizare, de lumini și difuzare live.

Crăciunul copiilor

800.000 lei au fost atribuiți de Teatrul „Ion Creangă“ către SC Promax Print SRL pentru organizarea evenimentului „Crăciunul copiilor“. Acesta va avea loc în perioada 15-17 decembrie 2017 în Parcul Kiseleff. Firma va asigura echipamentul scenotehnic, de sonorizare, lumini, corturi și căsuțe, pavilioane, fotografii și filmări HD, decoruri și promovare. Achiziția s-a făcut pe ultima sută de metri, pe 30 noiembrie 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.