Napolitana cu zero calorii

Joanna Harasym, cercetătoare poloneză, a brevetat un sortiment de napolitană din seminţe de hrişcă, despre care afirmă că are zero calorii, nu conţine gluten, dar este bogată în antioxidanţi.

Noul sortiment de napolitană îi poate ajuta pe oameni să îşi controleze mai uşor greutatea, iar diabeticii vor putea să aprecieze la rândul lor noul produs, ca şi persoanele care nu tolerează glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei şi cu aromă de alune „nu conţin gluten şi nu cauzează o creştere a glicemiei”, a declarat cercetătoarea, profesor la Universitatea economică din Wroclaw, potrivit Mediafax.

Denumită „grâul negru”, hrişca nu este o cereală, aşa cum este grâul sau orzul. Seminţele plantei sunt bogate în proteine, acizi aminaţi, fibre solubile şi compuşi antioxidanţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.