NASA a identificat 93% din asteroizii mari aflaţi în apropierea Pământului

Numărul asteroizilor de talie mare care trec aproape de Terra şi mai ales cel al obiectelor de mărime medie, capabile să distrugă oraşe mari de pe Pământ, a fost revizuit în scădere, făcând mai puţin probabil riscul de producere a unei coliziuni catastrofale, a anunţat, joi, NASA.

„Riscul ca un asteroid foarte mare să lovească Terra înainte ca noi să putem să îl detectăm şi să avertizăm populaţia în legătură cu acest impact a scăzut substanţial”, a declarat Tim Spahr, directorul programului Minor Planet Center de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics din Cambridge.

NASA a identificat 93% din totalul asteroizilor mari ce se găsesc în apropiere de Terra. Aceştia au un diametru de cel puţin un kilometru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.