Corespondență de la Madrid Nebunie la antrenamentul lui Rafa Nadal (fotoreportaj)

Fotoreportajul de la Madrid a fost realizat pentru cititorii cotidianul.ro de singurul fotograf român acreditat la acest turneu, Florin Bălțătoiu. Acesta a transmis impresiile sale despre, probabil, unul dintre ultimele antrenamente din cariera lui Rafa Nadal.

Ieri, după masă, la orele 17.00, pe parcursul a 2 ore și 30 de minute, pe terenul numărul 13 de la Caja Magica, a avut loc, probabil, unul dintre ultimele antrenamente din cariera lui Rafa Nadal.

Cu aproape trei ore înainte de ora afișată pentru marele eveniment, lumea a început să vină ca să prindă un loc pe scaune sau măcar în picioare.
Pe la 16.30, m-am dus în zona în care mașinile oficiale ale turneului aduc jucătorii. Mulțimea gălăgioasă scanda de se zguduiau pereții de beton ” Rafaa, Raafaaa, Rafaaa”. Tensiunea creștea exponențial.
Am apucat să-i văd pe Thiem și Kokkinakis îndreptându-se spre locul unde erau programați să joace. Surpriză! În toată nebunia aceea, a fost prezent și Ion Țiriac însoțit de o femeie. Nu știu dacă venise pentru Rafa sau avea altă treabă.
Cert e că imediat a apărut un oficial de la turneu și s-a uitat urât la mine. Am înțeles și până să apuce să vină să mă apostrofeze, mi-am dat seama că nu era locul meu acolo.
A venit, mi-a spus că e zona exclusiv players area si nu am permisiunea . Cu mii de scuze și făcându-mi mea culpa, am fugit ca vântul. Riscam suspendarea acreditării și eliminarea de la Mutua Madrid Open.
Speriat, demoralizat și șocat, m-am îndreptat spre tribune. Ce să vedeți?
Nu puteam să mă strecor printre puhoiul de lume, era prăpăd. De atâția oameni nu mai reușeam să văd nimic. Erau ca un zid. Trebuia să dau de cele  două spații destinate scărilor, să arăt legitimația si să mă instalez pe o treaptă.
Așa a fost. Frumoasa voluntară spaniolă  Si, Si, Prensa, Vengo, Vengo.
Și de o parte și de cealaltă a terenului spectatorii au umplut până la refuz toate colțurile și colțisoarele.
La ora 17.00 fix apare Rafael Nadal. Vulcanul erupe.
Salută publicul, e aplaudat minute în șir și i se scandează numele.
Nu știu dacă ați mai avut ocazia să asistați la un antrenament de-al lui Nadal, dar impresia pe care ți-o lasă e aceea că nu e un jucător de tenis, ci un samurai gata să ucidă tot ce întâlnește. Racheta nu mai pare deloc un accesoriu din acest sport, ci o sabie de care nu ai cum să mai scapi.
Vreau să vă arăt intenționat câteva fotografii realizate fără minge (nu e serioasă o imagine ), pentru că pur și simplu atât de tare lovește, încât viteza de obturare a diafragmei, timpul de expunere al aparatului Canon setat la 1/2000 (a douămia parte dintr-o secundă) n-o poate prinde în cadru.
Dacă îl privești pe Nadal din laterală, ai impresia că e Bruce Lee. Te iau și fiorii. Mai are și acel țipăt.
Poate că dacă s-ar măsura forța cu care lovește mingea la impactul cu racheta, sigur ar doborî un taur.
Incredibil să îl vezi pe acest spaniol din Manacor-Mallorca.
Nu s-a abținut de la efort nicio clipă.
Nebunie a lui pentru perfecțiune s-a confirmat și de această dată când a văzut o gaură în pânza de la gard și s-a dus s-o repare. A fost asistat de Carlos Moya și Francisco Roig.
A servit, a returnat pe backhand si a atacat pe forehand cu acel topspin unic în lume. De altfel, veți avea ocazia din imaginile imortalizate să observați cum duce mâna stângă până sus de tot, deasupra capului. Adversarii, credeți-mă nu au și nu avut nicio șansă, așa cum bine știți.
A transpirat, a obosit, antrenamentul la intensitate maximă l-a stors de energie. Dar acesta a fost și rămâne Rafael Nadal, Regele absolut al tenisului jucat pe zgură.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.