Neculai Onțanu – city manager

Ședință de Consiliu Local cu scântei astăzi după-amiază la Sectorul 2. Primarul Mihai Toader a propus un proiect privind noua organigramă de funcționare a instituției.

Consilierii locali au propus două amendamente. Primul s-a referit la ”armata lui Onțanu”, Asociația Foișorul de Foc-Divizia Civică Voluntară. Aceasta fusese scoasă de pe ”statele de plată” ale primăriei încă din februarie 2017. ONG-ul este un corp de voluntari pregătiți, teoretic, pentru situații de urgență și funcționa din 2011. În fapt, ONG-ul de casă al fostului primar Onțanu era una dintre cele mai bine finanțate asociații crescute la umbra unei primării. Edilul a vrut să o reintroducă în organigramă, dar consilierii au cerut să fie eliminată.
Al doilea amendament votat a fost eliminarea din schemă a funcției de administrator public (city manager), funcție propusă de edil. Când a văzut este respinsă organigrama propusă de el, Mihai Toader și-a retras proiectul de pe ordinea de zi. Surse din primărie spun că funcția de city manager i-ar fi fost destinată fostului edil Neculai Onțanu, recent salvat de justiție pentru fapte de corupție. (G.D.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.