Veste proastă pentru Negulescu „Portocală“

update

Mircea Negulescu rămâne sub control judiciar, informează Antena 3. Decizia potrivit căreia fostul procuror Mircea Negulescu rămâne sub control judiciar a fost luată în urmă cu puțin timp de către magistrații de la ÎCCJ.

stirea initiala

Procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, a ajuns marţi dimineaţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde contestă măsura controlului judiciar impusă de Parchetul General. La intrare, acesta a declarat că măsura este una „nelegală”, pentru că nu există probe la dosar.

La ieșire, acesta a lansat un atac la adresa fraților Cosma.  „Am explicat doamnei procuror că resimt nevoia să ne dea un termen ca să-mi angajez un apărător, pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem materialul probator, nu văzusem absolut nimic. Am simțit că nu mă pot apăra singur. Ar fi trebuit să-mi pună un apărător din oficiu”, a spus Mircea Negulescu, în fața jurnaliștilor.

„Frații Cosma mint! Amândoi. Și am să dovedesc acest lucru”, susține Negulescu.  Întrebat dacă a fost într-o relație de iubire cu Andreea Cosma, a răspuns astfel: „Asta o să o spun unde trebuie”.

„De unde să avem noi tabele?! Am făcut o solicitare doamnei procuror să se sesizeze din oficiu împotriva lui Vlad Cosma pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, adică fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultraj judiciar și… nu mai știu, că sunt și emoționat”, a zis Negulescu.

Acesta a vorbit și despre „probe ticluite”. „Sunt ticluite de domnul Cosma în susținerea acuzației pe care o face acum. A aplicat o dată pe care eu nu am văzut-o în viața mea. Eu nu am văzut documentele în baza cărora sunt acuzat. E mai greu de explicat. (…) Acum, în dosarul acesta le-a ticluit”, a declarat Mircea Negulescu.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, suspendarea din funcţie a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi a procurorului Mircea Negulescu. Vineri, procuror Mircea Negulescu şi fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea au fost chemaţi la Parchetul General, unde au fost anunţaţi că au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, celor doi li s-au impus, printre altele, următoarele obligaţii: să nu comunice între ei şi, respectiv, cu anumite persoane menţionate în ordonanţe, să nu exercite profesia de procuror, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.  Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. s-a emotiat de la atata paradeala!… vai de ochelarii lui de soare!…suntem distrusi!

  2. După publicarea înregistrărilor cu Portocală, parcă mai degrabă aș merge pe mâna lui, e mai credibil. Procurorii din România nu s-au bazat niciodată pe probe. Atât Kovesi, cât și Iohannis au vorbit despre acuzațiile aduse inculpați. Ce credibilitate să aibă frații Cosma? Ei au fost inculpați! Portocală, chiar dacă e inculpat, se vede clar că e sincer, n-are nimic de pierdut, e corect, cinstit, dârz și drept.

    • Și tu ești bătut în cap de soare, auzi, cinstit și drept după ce toata tara l-a auzit spunând că cea mai mare plăcere a lui e sa bage oameni la zdup! Că sunt nevinovati nu mai contează! Un psihopat care va sfarsi într-un ospiciu!

  3. Banditul daca nu-si petrece restul vietii in celula unde a stat Coposu la racore de la Sighetul- Marmatiei inseamna ca nu am avut revolutie(involutie pe spirala),ci lovitura de stat! Huuo banditilor care ati distrus Romania in 28 de ani de nu a mai ramas piatra pe piatra cu basitu in frunte!

  4. Portocalele sunt fructele cele mai iubite în folclorul penitenciar.
    Să-ţi fie tineta uşoară, Negulică!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.