Nicolae Manolescu, ales membru titular al Academiei Române

Nicolae Manolescu a fost ales, joi, membru titular al Academiei Române în cadrul Secţiei de filologie şi literatură.

Totodată, au fost aleși patru membri corespondenți: Ileana Mălăncioiu (Secţia de filologie şi literatură), Neculai A. Ursu (Secţia de filologie şi literatură), profesorul Wilhelm Dancă (Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie) şi Mircia Dimitrescu (Secţia de arte arhitectură şi audiovizual). Astfel, Nicolae Manolescu, care, din 1997, are statutul de membru corespondent al Academiei Române, a fost ales joi membru titular în cadrul Secţiei de filologie şi literatură.

Manolescu, născut Nicolae Apolzan, pe 27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea, este critic şi istoric literar, cronicar literar şi profesor universitar. Acesta a activat şi ca politician după Revoluţia din 1989, informează Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.