Nou-născut ars în spital, după ce o asistentă a lăsat o sticlă cu apă caldă în pătuţ

Un bebeluş de la Spitalul Municipal Câmpulung s-a ales cu arsuri de gradele III şi IV, pe cotul stâng şi pe şoldul stâng, după ce o asistentă a pus în pătuţ o sticlă cu apă caldă.

Potrivit dr. Anca Alexandrescu, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, imunitatea bebeluşului este foarte scăzută şi există pericolul unei infectări, relatează realitatea.net. „Este vorba de o fetiţă născută normal, în urmă cu 24 de ore, care prezintă arsuri profunde, pe cotul stâng şi şoldul stâng, provocate prin încălzirea cu o sticlă de apă caldă, pusă în pătuţ de o asistentă din cadrul secţiei de neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpulung. Nu ştim deocamdată ce s-a întâmplat. Nu putem să facem presupuneri şi bebeluşul nu a fost trimis la Bucureşti nu pentru că avea viaţa pusă în pericol, ci pentru a preîntâmpina o situaţie gravă”, a declarat dr. Anca Alexandrescu, director coordonator DSP Argeş.

Fetiţa nou-născută a fost consultată de un chirurg plastician care a recomandat transferul la Bucureşti. „Vom dispune măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare vom avea primele concluzii. Repet, viaţa copilului nu a fost pusă în pericol, dar nu are imunitate aproape deloc şi transferul la Bucureşti este mai mult o măsură de prevenţie. În plus acolo există o secţie de chirurgie plastică infantilă, ceea ce în Argeş nu avem”, a mai declarat dr. Anca Alexandrescu.

În prezent au fost declanşate, în paralel, două anchete, una internă dispusă de conducerea Spitalului Municipal Câmpulung şi cealaltă coordonată de către DSP Argeş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.