Nou scandal USR – Alina Mungiu Pippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi sugerează într-un articol postat pe „România Curată” că USR, partidul lui Nicușor Dan, a fost sprijinit de SRI.

„Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?”, a scris Pippidi.

În replică, Nicușor Dan a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că vrea să o dea în judecată pe Pippidi, susținând că partidul său nu a fost ajutat de SRI.

„O să vorbesc cu Departamentul Litigii, pentru că aceste afirmaţii ne fac rău. Nu ştiam de această declaraţie (a lui Pippidi – nr.). Este o afirmaţie foarte gravă pentru care voi vorbi cu departamentul litigii”, a spus Dan la Sibiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8535 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.