Număr record de migranți, în Portul Midia (Foto/Video)

Update Un număr de 157 de migranți din Irak și Iran, între care 56 de copii, se aflau la bordul navei care plutea, marți, în derivă pe Marea Neagră. Ambarcațiunea a fost adusă în Portul Midia, în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, ambarcațiunea a fost adusă în Portul Midia în jurul orei 2.00.

„Azi noapte, navele Poliției de Frontieră Române împreună cu o ambarcaţiune civilă de pe platformele petroliere aflate în zonă au remorcat şi escortat în Portul Midia ambarcațiunea RUYA 1, care plutea în derivă în apele Mării Negre și pe care se aflau peste 150 de persoane. Pescadorul a fost adus în siguranță în port, în condiții de vreme nefavorabilă și mare de gradul 4-5, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză. În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran si Irak, 56 de copii si 101 adulți, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră”, arată Poliția Română de Frontieră miercuri într-un comunicat.

Este cel mai mai mare număr de migranți clandestini care au venit pe mare, în România.

Ambarcaţiunea suspectă a fost detectată în Marea Neagră marți, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, în timp ce se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti.

Foto/Video

Recomanda
Author