O soluție propusă pentru pensiile speciale: Este arhisuficient!

Fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu afirmă, referindu-se la subiectul pensiilor speciale cu care și Puterea și Opoziția o scaldă deopotrivă, că ar trebui stabilit un plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării, iar peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Acesta face o propunere și pentru salariile mari. Diaconu spune că anomalia la care s-a ajuns astăzi este absolută.

„Îmi displace populismul, dar nesimțirea mă oripilează! În debandada de astăzi este imposibilă o corecție unitară și cât de cât echitabilă a pensiilor speciale. Astfel încât susțin inițiativa UDMR de stabilire a unui plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării
Peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Mai mult, propun o impozitare cu 90% a tuturor veniturilor din salarii plătite din bani publici care depășesc acel plafon. Salariul net al președintelui ajunge spre 15.000 lei net/lună! Este arhisuficient și pt o pensie și pt un salariu plătite din bani publici. Ați putut afla și dvs. că toți cei din „conducerea/controlul/apărarea” bietului popor roman (parlamentari și personal auxiliar, curte constituțională, magistrati, armată, poliție, servicii secrete, curte de conturi, diplomați, primari, etc.) beneficiază de pensii enorme, complet nesimțite!! Anomalia la care s-a ajuns astăzi este absoluta: aproximativ cinci milioane de oameni după o viață de muncă și contributivitate au o pensie medie lunară de cca. 1250 lei, in timp ce vreo 2 % dintre acestia au pensii (simple sau cumulate cu salarii in sectorul public) cuprinse intre 10 și 70 de mii lei lunar.

Subiectul este dezbătut pe toate părțile manipulatoriu. Vai, ce importantă este fiecare categorie dintre acești privilegiați!! Se sfârșește destinul istoric românesc fără privilegiile acestor pensionari!! Pentru că, nu-i așa?, soldații au aparat patria, poliția ordinea de drept, magistrații au împărțit dreptatea iar parlamentarii au fost creatorii democrației!!
Cu totii uită însă ca au avut salarii bune, indemnizații, diurne, sporuri de tot felul cât au lucrat in aceste domenii. Plus nenumărate alte privilegii chiar daca și anumite restricții. După toate sacrificiile la care fac ei referire, eu cred că 15.000 de lei/lună le răsplătește efortul cu vârf și îndesat.

Iar un șef de la ANCOM sau de la ROMATSA, care nu fac nimic decât să gestioneze un monopol se poate mulțumi și el cu 15.000 de lei. Nu cu 50 sau 70.000 de lei cât iau acum. Orice alta formulă în afară de stabilirea unui plafon și impozitarea a ceea ce trece de acel plafon este greu aplicabilă și ușor atacabilă in justitie. Veti vedea însă că totul nu este decât o mascarada fără nici o finalitate.
Ne vom împrumua și cu asta basta! Nu au decât sa plătească generațiile viitoare!”, a scris Diaconu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8515 Articole
Author

29 de Comentarii

  1. O propunere ticaloasa venita din partea unui „acoperit” de doi bani!
    Iar propunerea UDMR este antinationala,nu face decat sa adanceasca vrajba in Romania,exact ce urmaresc poolitrucii Ungariei..

  2. Trăim o senzație de groază, de film, în care oamenii tind a se devora între ei. Dacă opresti pe cineva pe stradă și îl întrebi ce-și dorește, va răspunse că ar vrea ca „x” să dispară, să aibă parte de tot răul din lume. O satisfacție bolnavă, de răutate maladivă. Cu toții am devenit specialiști peste noapte…ne pricepem la drept constituțional, la geostrategie, la medicină, la economie, ce să zic de politică… da. Cred că variantă propusă este cea mai echitabilă, ținând cont de vremurile pe care le trăim.

  3. Pensia pentru magistrati si militari sa fie cat salariul mediu pe economie. Cei care participa la actiuni militare externe pot avea cu 25 la suta mai mult. Ceilalti nu, pentru ca stau in conditii sigure.

  4. Gelu asta ia si el o pensie babana,nesimtita,de sereist in retragere!La munca jigodiilor,nu l-a intins mana…

  5. @Un patriot: spui ceva, citez:”Cei care participa la actiuni militare externe pot avea cu 25 la suta mai mult.”
    Patriotule,ei pleaca pentru ca vor si isi asuma riscul contra unei sume de bani=”racheti, isis,s.I,in functie de botezul celor care comanda” vor fi numiti in istoria viitoare,in niciun caz obligatie de serviciu! Vezi actualitatea internationala de cativa ani! Dementiada nu isi pune intrebarea:”cat de afectati psihic revin in tara, cat de lunga e perooada pana se linistesc si cat indura familiile lor pana isi revin”? ce nu pui problema obiectiv:”sa ii plateasca cei pentru care lupta” si nu Romania! Sunt la comanda oricui dar nu a Romaniei, in interiorul acestui tinut nu exista lupte militare dar exista interese uriase, atacuri armate, si pot spune destule! Sangele de APV-ist ma supune obiectivitatii cand e vorba de analiza la rece!

  6. Ce vedem acum dupa dezastrul guvernarii de 3 Ani a PSDragnea se poate sintetiza asa: „10 oameni normali nu pot descura ce-a incurcat un nebun”, varianta de la „un nebun arunca o piatra-n balta si zece savanti cerceteaza fenomenul”!
    Ani de zile ii vor trebui Romaniei ca sa repare dezastrul pe care l-a lasat PSDragnea in urma!
    Sper ca Dosarul 10 August sa-i mai aduca 1 dosar lui Dragnea, sa nu mai iasa din puscarie, asta merita acest nebun, care in nebunia lui ajunsese sa se creada Tudor Vladimirescu!
    „Ion Cristoiu: L. Dragnea începuse să se creadă EROUL poporului. Ajunsese la ideea că e Tudor Vladimirescu….vă dau un exemplu cu L. Dragnea: deci L. Dragnea i se vârâse în cap și credea, uite fac o dezvăluire, că el este de 2 ori Viktor Orban, el chiar se credea să știți, el era, ajunsese cu politica asta a lui împotriva naționalelor, cu UE, (…) ajunsese la ideea că e Tudor Vladimirescu, chiar se credea un mare om, e greu de presupus, că am întrebat și eu am crezut că nu, nu era o greșeală, era convins, le spunea lor la ședințele acestea de Comitetul Executiv Național că el o să moară pentru popor, dar chiar spunea, adică nu era hai să facem o combinație, el era… i se intrase în cap că ceea ce face el e Mareșalul Antonescu, Ceaușescu, el e un om istoric, da?”, a afirmat analistul politic.
    https://www.stiridiaspora.ro/cristoiu-liviu-dragnea-incepuse-sa-se-creada-eroul-poporului-ajunsese-la-ideea-ca-este-tudor-vladimirescu_432396.html

  7. 1. Sisteme de Pensii Publice si Private in atrile Europei:
    https://www.cnpv.ro/pdf/analize2018/sisteme-de-pensii-in-ue-MP.pdf

    2. „Pensiile speciale românești, cele mai „nesimțite” din lume.
    Pensii speciale mai există și în alte țări, dar sistemul nu este atât de extins și de costisitor. Și peste tot, inclusiv în Franța, publicul este indignat. Doar în România, acest sistem de pensii e consolidat de PSD.
    Peste 1,8 Miliarde Euro plătesc contribuabilii români în 2018 pentru sistemul de pensii speciale.
    În 2017, au plătit „doar“ 1,5 miliarde euro.
    Nicio țară civilizată din spațiul UE nu a creat un astfel de sistem de privilegii, care permite ca un „pensionar special“ să câștige cât 25-30 de pensii medii din sistemul public.

    PSD nu numai că a respins orice tentativă de abrogare a unora dintre pensiile speciale, ci chiar și-a anulat, la interval de o lună, propriile măsuri de revizuire și diminuare a acestora.
    Mai mult, peste 10% din membrii Guvernului sunt beneficiarii cumulului pensiei speciale cu nenumărate alte venituri de la stat.
    În ianuarie 2018, ei au contribuit la emiterea unei OUG care permitea cumularea pensiei speciale cu salariul de la stat.
    Newsweek România vă arată cât de mari sunt discrepanțele dintre casta „pensionarilor speciali“ și cea a „pensionarilor obișnuiți“.
    https://newsweek.ro/politica/casta-specialilor

  8. „…Vai, ce importantă este fiecare categorie dintre acești privilegiați!! Se sfârșește destinul istoric românesc fără privilegiile acestor pensionari!!…Cu totii uită însă ca au avut salarii bune, indemnizații, diurne, sporuri de tot felul cât au lucrat in aceste domenii. Plus nenumărate alte privilegii chiar daca și anumite restricții. După toate sacrificiile la care fac ei referire, …”
    Daca „restrictii” = „sacrificii”, cum de le-au putut suporta, de ce nu si-au dat demisia din serviciile care-i restrictionau si le impuneau sacrificii, cum de-au suportat „jugul” unor astfel de servicii si de ce nu s-au dus sa activeze printre cei 98% nerestrictionati? Gollum, te simti amenintat? Crezi ca nu poti trai cu 15000lei/luna? Intreaba un pensionar care primeste 1250lei/luna si-ti va spune el cum poti trai si cu bani putini… !

  9. Parerea mea este:
    Militarii, sa primeasca pensia de contributivitate si un spor maxim 50% din pensia de contributivitate (diferentiat in functie de domeniul de activitate). Daca ai impartit izmene, si 10% e mult.
    Magistratii, sa primeasca pensia de contributivitate si un spor maxim 30% din pensia de contributivitate, (si aici diferentiat, una e sa fii in Cluj, Iasi sau intr-o localitate mica si der asemenea grefierii un 15% e suficient).
    MAI, SRI, alte servicii, sa primeasca pensia de contributivitate si un spor maxim 30% din pensia de contributivitate (si aici diferentiat in functie de complexitate).
    Parlamentar, deputat, primar, sa primeasca pensia de contributivitate si un spor maxim 20% din pensia de contributivitate (indiferent de numarul de mandate).
    Sigur sunt mult mai multi, dar nu stim noi toate categoriile.
    Si inca ceva, obligatoriu.
    Pensia in armata/MAI, servicii obligatoriu 60 de ani, iar daca se pensioneaza inainte de varsta sa nu beneficieze de acest spor decat dupa varsta standard.

    * in ceea ce priveste permisivitatea de a profesa in domenii ca educatia pana la 70 de ani, doamne fereste. Uitati-va la Mugur Isarecu. Abia mai leaga vorbele fluent si uneori are fracturi in declaratii. Eu consider ca si 65 e mult, dar hai fie 65, 70 e noaptea mintii.

  10. Singura solutie corecta pentru Romania ,e fara nici un fel de pensii speciale.Atat
    magistratii cat si militarii nu sunt cu nimic mai presus decat restul romanilor,basca
    ca cei pomeniti nu contribuie cu nimic la fondul de pensii.Cu actuala clasa politica
    nu se va rezolva nimic,iar tema pensiilor speciale e doar garagara si baliverne pentru
    fraieri,ceea ce vedem ca se intampla cu varf si indesat,atat la putere cat si opozitie,
    Toti se simt cu musca pe caciula si stiu ca sunt la mana magistratilor,iar de militari
    au nevoie pentru a-si apara averea facuta dubios.Dci cine sa taie pensiile speciale ??
    Nimeni in Romania fraierilor !

  11. Suntem în situația în care un stat membru NATO (România) îi plătește regește pe foștii inamici (cadrele în rezervă ale fostei armate comuniste). Câtă noblețe, domnule. Mă simt înduioșat…

  12. @Lili – vad ca tot o ardeti cu psd-ul in sus si psd-ul in jos, nu ca asi vrea sa le iau apararea, DAR , pensiile magistratilor au fost stabilite pe noul sistem in 1999 !! Cine era atunci la putere ? parca CDR si un domn, Valeriu Stoica, era ministru justitiei. S-au prevalat de restrictiile militarilor si au adoptat noul sistem. Cand guv Nastase a vrut sa ii treaca inapoi cand au scos in 2001 legea pensiilor civile, a sarit onor Curtea Constitutionala si a spus ca este neconstitutional !!!!! Apoi, in 2011, cand a vrut base contributivitate la toti, tot onor Curtea C a spus ca nu se poate la magistrati, dar, DA LA TOATA LUMEA, inclusiv la militari !!!!! Asta asa ca istoric, probabil ca dvs sunteti ceva mai tanara si aveti ce aveti cu astia de la psd !!!

  13. Gigi: Lasati militarii, politistii si magistratii care, conform Regulamentelor europene(ne pregateam sa intram in UE si NATO!), beneficiaza de statut special in toate tarile UE(o Limita cred ca e necesara, sau o Impozitare!)!
    Dar, de ce Functionarii de la Parlament au pensie speciala, soferii, femeile de serviciu, liftiera, contabila de la Parlament au pensie publica, din lui Fl. Iordache si Nicolicea si Serban Nicolae?!
    De ce grefierii au Pensie speciala, data tot de PSD?
    De ce Parlamentarii au pensie speciala, de ce Primarii si Presedintii de Consilii judetene sau Vicepresedintii?!
    Uitati-va ca sunt in ANII cand PSD guverna!
    Editat
    „Aberația legislativă care i-a făcut pe șoferii și femeile de serviciu de la Parlament pensionari speciali. Printre alte acte modificate în momentul reintroducerii pensiilor speciale s-a numărat și Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, care îi viza pe consilierii și experții din cabinetele aleșilor. Care e diferența dintre un șofer la Parlament și unul de pe o ambulanță, uzat de program și ritmul de lucru? Primul a ajuns să primească pensie specială.
    Haosul provocat de inechitatea brutală din sistemul de pensii e atât de mare, încât numai resetarea acestui sistem nedrept mai poate fi eficientă.
    cursdeguvernare.ro prezintă azi câteva exemple, în speranța că autoritățile vor găsi soluia de bun simț.”
    Editat

  14. „Exemple concrete. Amploarea fenomenului și consecințele.
    În afara celor 465 de aleși, în Parlamentul României lucrează alte aproximativ aproape 2.500 de persoane, cu statut de angajați sau personal contractual.
    Deși nu au toți statut de funcționar public parlamentar (adică nu sunt experți, referenți, consilieri parlamentari etc.), toți beneficiază de pensiile speciale acordate în baza articolului de mai sus. Chiar dacă sunt șoferi, femei de serviciu, bibliotecari la una dintre cele 3 biblioteci din Casa Poporului, sau ghizi la Centrul Național de Conferințe.

    Pe rolul instanțelor se află o mulțime de dosare în care acești pensionari cer acordarea tuturor majorărilor cuvenite la pensie conform noii legislații, în multe din cazuri solicitările fiind deja soluționate favorabil.

    Pentru susținerea articolului de față folosim 3 exemple: Milică Medrea, fost șef al șoferilor din casa Poporului, șoferii Ion Barbu și Vasile Stoica.
    Nu doar că li s-au acordat pensii speciale, dar unii dintre ei au reușit să și rămână în funcție, la împlinirea vârstei speciale de pensionare, cumulând pensia cu salariul de bugetar privilegiat.
    Modelul e deja cunoscut, fiind practicat și de angajații MAI.”
    Editat

  15. „Inițiatorul nr. 1 – Celebrul Fl. Iordache.
    Cinci au fost inițiatorii (care și-au pus semnătura pe Expunerea de motive) proiectului adoptat cu 198 voturi pentru, 4 împotrivă și 94 de abțineri, în plenul Camerei Deputaților, camera decizională în acest caz:
    – Fl. Iordache(PSD), a elaborat proiectul
    – Virgil Delureanu(fost senator PSD)
    – Solomon Adrian(PSD)
    – Anghel Stanciu(PSD)
    – Kerekes Karoly(UDMR)
    Posibila miză – rudele sărace și neamurile bugetare angajate la Parlament.
    Mulți dintre ei își angajaseră în anii anteriorii familiile la cabinetul de parlamentar, fapt pentru care ANI a sesizat în 2015 Parchetul General.
    De atunci, instanța a pronunțat deja câteva condamnări pentru conflictu de interese generat de aceste situații.
    Subvenția medie acordată de la STAT pentru fiecare astfel de pensionar: 2 pensii medii.
    Pensia medie a acestor angajați e modestă, comparativ cu a altor speciali, dar de peste 3 ori pensia medie națională obișnuită.
    Prin urmare, ei încasează o pensie medie de aproape 3.500 lei net, dar au plătit contribuții pentru una de numai 2.050 brut.”
    Editat

  16. Pensia este un tip (o forma) de asigurare , respectiv ASIGURARE DE BATRANETE. In afara de asigurarea de batranete in toata lumea si de mult timp exista multe tipuri de asigurari : de boala , de accidente , de cutremur , de foc… Asigurarile mai pot fi clasificate ca: asigurari de persoane , asigurari de bunuri (de case , de masini , de animale…). Cantaretii isi pot asigura vocea , sportivii , balerinii isi pot asigura picioarele… Pentru absolut toate tipurile asiguratul este obligat sa achite prime de asigurare. In cazul PENSIEI (asigurare de batranete) asiguratul achita prime de asigurare de la intrarea in campul muncii si pana la limita legala de varsta pentru categoria lui profesionala. Dupa iesirea la PENSIE ASIGURATORUL este obligat sa-i achite pensia lunara pana la sfarsitul vietii.Aceasta este logica echitabila pentru PENSIE si toate celelate tipuri de asigurari. In Romania asa cum s-au facut abuzuri aberante in privatizare, s-au facut si in stabilirea pensiilor de batranete.

  17. Diaconu, porcalaule pesedist, ce ți trebuie pensie specială?! Ce tot te învârti in jurul cozii? N ai auzit că românii de rând nu doresc sa muncească ptr. ca, pe banii lor, alții să trăiască în lux, opulență și destrăbălare, iar cei care muncesc din greu la formarea bugetului să sărăcească?! Șmecher, hoț, parșiv comunist, ce ești!!!

  18. In tarile dezvoltate și civilizațe, salariu unui polițist este mai mic decât a unui cadru didactic înv, preuniversitar, iar pensia este pe măsura contribuției; la noi un polițist are cel puțin dublul unui salariu din înv. Ptr. ce le mai dam și pensii speciale, dacă au salarii babane și pensii obișnuite destul de frumoase?! In aceste tari au pensii speciale doar militarii, dar cetățenii acestor țări au toți salarii la fel de mari ca ale militarilor! Noi romanii avem și salarii mici și le acordăm salarii babane și pensii speciale unor categorii sociale fara nici un fel de justificare. Singura justificare este corupția politicienilor: plătesc gras cotegoriile care i ajuta să rămână la putere(magistrații, polițiștii, militarii, parlamentarii) ! Trebuie sa ne descotorosim odată ptr. totdeauna de astfel de politicieni mafioți și hoțomani, că sa ne putem dezvolta normal că nație, adică să avem un trai decent toți cetățenii României!

  19. Opriți oranduiala cea crunta si nedreapta ce lumea o imparte in mizerii si bogati”Cei mari cu legi si averi se îngrădira „! Poporul îi va anihila pe toți hoți și pungași ordinari ai neamului românesc.

  20. LISTA RUSINII !

    Judecătorii Curții Constituționale a Romaniei
    ( 7 din cei 9 de mai jos au CUMUL SALARIU /PENSIE . Si ce salarii si ce pensii ! )

    Valer DORNEANU – Președinte
    -salariu 24.000 lei
    -pensie 27.000 lei ( pensia mai mare decat salariul cu 3.000 lei )
    51.000 lei ( 510.000.000 lei vechi )

    Cristian DELIORGA
    -salariu 22.500 lei
    -pensie 21.000 lei
    43.500 lei ( 435.000.000 )

    Marian ENACHE
    -salariu 24.700 lei
    -pensie 26.700 lei ( pensia mai mare decat salariul cu 2.000 lei )
    51.400 lei ( 514.000.000 )

    Daniel-Marius MORAR
    -salariu 23.000 lei
    -pensie 29.100 lei ( pensia mai mare decat salariul cu 6.100 lei )
    52.100 lei ( 521.000.000 )

    Mona-Maria PIVNICERU
    – salariu 23.600 lei
    – pensie 32.000 lei ( pensia mai mare decat salariul cu 8.400 lei )
    55.600 lei ( 556.000.000. )

    Livia Doina STANCIU
    -salariu 23.600 lei
    -pensie 37.900 lei ( pensia mai mare decat salariul cu 14.300 lei )
    61.500.000 lei ( 615.000. 000 )

    VARGA Attila
    -salariu 23.500 lei
    -pensie 8.300 lei

    Gheorghe STAN
    -salariu 19.9oo lei
    -Indemnizatie detasare 113.381 lei ( 9.448 lei / luna )
    -indemnizatie locuinta 34.748 lei ( 2.896 lei / luna )
    ( IN CE ALT DOMENIU DE ACTIVITATE DIN ROMANIA SE PRIMESTE ASA CEVA ????? )

    Elena-Simina TĂNĂSESCU
    -salariu Institutul European din Romania 2514 lei
    NU apare in Declaratia de avere salariul de la C.C.R.
    pensie –

    Sa le fie rusine acestor nemernici, mai ales celor 7, care nu se gandesc la cei peste
    2 milioane de pensionari care traiesc intr-o SARACIE LUCIE cu pensia sub 1000 lei .

    SE AUDE madam Pivniceru cu pensia de 32.200 lei , mai mare cu 8.4oo lei, cat o pensie
    a acelor amarat,i care au ajuns in 30 de ani BADJOCURA POLITICIENILOR !

  21. Cine a promis și cine e la putere în momentul actual poate și trebuie (dacă vor,dar nu vor) sa le desființeze. Parlamentul e cel care poate decide dar în cârdășie cu magistrați și chiar cu guvernul actual nu doresc și nu vor.Totuși multi dintre noi nu ne dam seama de diferențele dintre noi și ei, noi ani de munca ,ei saci de bani.

  22. Va inselati…intarile civilizate politia si armata au salarii foarte mari si sunt foarte respectati de popor…dar sa stiti ca asa cum am suportat toate nedreptatile care au fost aruncate in spatiul public…o sa trecem si peste asta…dar rugam clasa politica si poporul sa nu aiba pretentia in caz de nevoie sa mai fim in lonia 1…salariile mari nu sunt la politie si armata…venitul…repet venitul nu salariul este undeva intre 3000 si 4000 lei in functie de vechime…cat despre varsta de pensionare…la 40 de ani se pensioneaza doar cei protejati politic….restul…cei multi si care duc greul se pensioneaza cu maxim 13 ani mai devreme cu conditia sa fi lucrat cel putin 26 de ani in gr1…cum de altfel este si la civili…eu personal lucrez de 28 de ani…toti in grupa 1 de munca…si inca nu vreau sa ies la pensie…pana azi am crezut ca mumca mea este de folos tarii …ca pot impartasii din experienta mea celor tineri care vin din urma…dar se pare ca tara zice ca oricine poate face o astfel de meserie …are si pricepere si vocatie…si poti fi militar sau politist peste noapte… daca ai luat pe tone haina militara sau de politie…gata s.a rezolvat. Trebuie sa va ganditi bine la ce va doriti sa faceti …pt ca e posibil sa se intample…si ceva stricat greu se repara…sau poate nu mai poate fi reparat. O tara fara siguranta nu poate creea nimic.

  23. Problemele sunt multe! De aici încolo putem schimba ori tăia pensiile speciale numai că , să nu uităm, rămân cu pensiile grase exact cei care au servit în vechiul regim :securiștii, milițienii, diribaul sau lopatusii (bețivii din armată) care în baza dreptului câștigat nu mai poate fi tăiat vor rămâne cu acele pensii, pe lângă alte privilegii pe care le-a avut această generatie(locuință de serviciu pe vremea lui Ceaușescu plătind o chirie modica la stat, apoi, cu dreptul de cumpărare în cuantum a 4-5 solde pe vremea lui Iliescu continuind cu ordonanța salariilor compensatorii în valoare de cel puțin o casă ori teren pentru casă, odată cu pensionarea, sub vechimea de 25 ani activitate și vârstă între 38 și 46 ani, pe vremea guvernului Nastase, culminând cu legea interes național a lui Oprea, care peste noapte i-a mai îmbuibat cu o creștere a pensiei de 800- 1000 lei la un simplu subofițer de miliție /politie. Vă întreb :poti trăi în România cu 3500 lei ca mic torționar de miliție? Și atunci ce îi de făcut? Impozitarea drastică a pensiilor necontributive, din 1000 în 1000 de lei. Elaborarea unei noi legi a pensiilor militare simple în care la vechimea minima stabilită pentru trecerea în rezerva să se stabilească cuantumul pensiei după grade militare, nu după funcție. Pentru cei cu funcție salariile sunt pe merit, sunt foarte buni, capabili, dedicați, sunt rasplatiti pe masura valorii lor. Nu înseamnă că statul trebuie să plătească valoarea lor trecută. Salariul lor de excelentă îl asigură statul, dar pensia să se ia funcție de gradul avut. Toți coloneii indiferent de ministerul de forță, la aceeași vechime, aceeași pensie. De acolo încolo exista sistemul pensiei private. Dacă ești capabil și foarte bun ai o remunerație pe măsură și libertatea ca să îți asiguri un trai mai bun la senectute încheind o asigurare de pensie privată. Vă mulțumesc!

  24. Este foarte simplu….distrugi economia unei tari..ii vinzi marfa ta…ii distrugi sistemul de aparare…GNDITI VOI

  25. O!!! pasa cat.de darnic esti , cum poti da 12 pensii medii , celor favorizati ,cu motib ca nu pot face afaceri,.la pensie pot face ce vor.Lacomia , minciuma, hotia ,au.teinat deja democratia.dinromania.

  26. Din moment ce politistii sunt demilitarizati si lucreaza la ora, mi se pare corect sa aiba pensii civile.

  27. De vina suntem toti romanii ca acceptam asa ceva. Daca ei sunt alesi de boi de ce fac legi fara acordul celor care ii aleg? Tare as vrea sa ne rasculam si sa-i luam la purificat pe toti care nu pot demonstra averea.

  28. Politistii au acelasi obligatii si incompatibilitati ca si militarii. Doar ca politistii actioneaza tot timpul… nu doar in caz de razboi. Si este bine asa. Armata sa fie nevoita doar sa se antreneze. Cu siguranta cel putin eu nu.mi doresc sa am nevoie sa fiu aparat de armata. Si pt stiinta unora..atat militarii cat si politistii sint la dispozitia tarii si dupa ce ies la pensie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.