Oameni de știință: NU există nicio urgență climatică

1.100 de oameni de știință din întreaga lume au semnat o scrisoare deschisă, numită „Declarația Mondială în privința climei”, în care contestă viziunea predominantă prezentată în mass-media și în politică, în privința schimbărilor climatice, scriu jurnaliștii de la Ziua de Vest.

Conform acestei declarații (disponibilă integral aici), intitulată sugestiv, „Nu există nicio urgență climatică”, știința trebuie să fie mai puțin politizată, iar politicile climatice să fie bazate mai mult pe știință. „Oamenii de știință ar trebui să discute deschis incertitudinile și exagerările previziunilor cu privire la încălzirea globală, în timp ce politicienii ar trebui să contorizeze, fără patimă, costurile reale și beneficiile imaginare ale măsurilor lor”, se arată în declarație.Printre semnatarii declarației se regăsesc nume uriașe, precum laureatul premiului Nobel Ivar Giaever, expertul în fizica atmosferică profesorul Richard Lindzen, profesorul universitar Guus Berkhout, matematicianul francez Benoit Rittaud, etc. Potrivit acestei declarații, știința climatică a degenerat într-o discuție bazată pe credințe, și nu pe o știință sănătoasă, autocritică. Practic, declarația conține șase principii de bază, asupra cărora semnatarii s-au pus de acord și anume:

 • Atât factori naturali cât și antropogenici cauzează încălzirea globală
 • Încălzirea este mult mai lentă decât s-a prezis
 • Politica în privința climei se bazează pe modele inadecvate
 • CO2 este hrana plantelor, baza întregii vieți de pe Pământ
 • Dezastrele naturale nu s-au înmulțit din cauza încălzirii globale
 • Politica în privința climei trebuie să respecte realitățile științifice și economice

Un punct critic important al declarației este rezervat modelelor climatice. A crede într-un model climatic înseamnă a crede în presupozițiile celor care au făcut modelul. Modelele climatice sunt centrale în discuția despre climă de astăzi, iar pentru oamenii de știință aceasta e o problemă. „Trebuie să ne eliberăm de credința naivă în modele climatice imature. Pe viitor, cercetările climatice trebuie să pună mult mai mult accentul pe știința empirică.”

De la ieșirea din „Mica Epocă Glaciară”, în jurul anului 1850, lumea s-a încălzit mult mai puțin decât a prezis IPCC pe baza influențelor umane modelate. „Distanța dintre lumea reală și lumea modelelor ne arată că suntem departe de a înțelege schimbările climatice”, susține declarația.

În opinia semnatarilor Declarației, clima pământului variază de la începutul lumii, cu perioade calde și reci. „Nu e nicio surpriză că trecem printr-o perioadă de încălzire”. Pe de altă parte, modelele climatice au multe probleme și „nu sunt nici pe departe niște instrumente plauzibile cu care să formulezi politici globale”. Ele îngroașă dincolo de orice proporții efectul gazelor de seră, cum ar fi dioxidul de carbon, dar ignoră orice efect benefic. „Dioxidul de carbon nu e un poluant. E fundamental pentru viața pe pământ. Fotosinteza e o binecuvântare. Mai mult dioxid de carbon este benefic pentru natură, pentru înverzirea pământului; dioxidul de carbon suplimentar din aer a dus la creșterea globală a biomasei plantelor. E benefic de asemenea pentru agricultură, crescând productivitatea la nivel mondial.”

Mai mult, oamenii de știință afirmă că dovezile statistice nu indică faptul că încălzirea globală intensifică uraganele, inundațiile, secetele și alte dezastre naturale sau că le face mai frecvente. „Nu există nicio urgență climatică. Ne opunem categoric țintelor Zero Emisii de carbon până în 2050, distrugătoare și nerealiste”. Scopul politicii globale ar trebui să fie „prosperitatea pentru toți”, prin furnizarea de energie solidă și ieftină tot timpul. „Într-o societate prosperă, bărbații și femeile sunt bine educați, ratele natalității sunt scăzute, iar oamenilor le pasă de mediu”, conchide declarația.

Reamintim că întreaga politică a Uniunii Europene, prin care s-au închis mii de facilități destinate energiei ieftine, precum și interzicerea mașinilor cu combustie internă, băgarea viermilor în meniul din farfurie, se bazează pe combaterea așa-ziselor „schimbări climatice”. Toate aceste schimbări, care sunt contestate de la cel mai ridicat nivel științific, au dus la o criză energetică și o criză alimentară în Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Author

15 Comentarii

 1. La „mica eră glaciară îi mai spune și „minima Maunder” și este perioada de câteva sute de ani de calm solar, adică de Soare fără pete.Dupa asta, la jumătatea secolului 19 a avut loc o recrudescență fulminantă a activității solare printre exploziile căreia a avut loc și „evenimentul Carrington” un imbold puternic la răspândirea neoprotestantismului american, prin spectaculozitatea fenomenului asimilat sfârșitului iminent al lumii, „prevăzut” de Miller. Intensificările și relaxările activității solare au alternat în perioade reci sau calde, culminând cu cele 49 de gradd înregistrate în Bărăgan la 1 septembrie 1948 și cu iarna cumplită din ’55, ca mai apoi sa scada twmperatura mai mult sau mai puțin constant până în ’77 când atmosfera era atât de ionizată că prindeam cu un amărât de dipol, mira programului național Suedez pe un Diamant.Au urmat furtunile din’79 si ’82 când vântul zbura țiglele prin Arad și Slatina apoi iarna lui ’84 cu minus 30 de grade la Felix băi.Apoi a fost calmă vremea până în Decembrie’89 cu 18 grade plus la Tinișoara.Astea le-am văzut cu ochii mei dar jurnalele meteo ale vremii nu mai sunt accesibile iar la TVR1 nu apăreau extremele pentru ca nu erau prevăzute în doctrina partidului. Toate astea sunt sub obroc iar trompetele comuniste sună apocalipsa la fiecare ploaie, îngheț prematur sau secetă, căutând sprijin la declanșarea foametei generalizate care, speră ei, îi va aduce definitiv la butoane, călare pe o criză economica perpetuă, pe model pur bolșevic, dupa o „revoluție” copy-paste a-la Ulianov, Vladimir Ilici.

 2. „CO2 este hrana plantelor, baza întregii vieți de pe Pământ”

  Wow, Grete n-a invatat asta la scoala, vroia sa ne omoare ? Ma mir ca s-au enervat peste 1000 de oameni de stiinta, pana acum toti prostii ne spuneau ce sa facem si toata lumea tacea ! Prostii, in frunte cu Ursula, ca la Ojdula, sa culeaga toate PET-urile arunca in ape, mari si oceane si sa le recicleze. Tarile tembele, in loc sa profite de secarea apelor si sa reamenajeze cursul lor, dau zeci de milioane pe consultanta la OMS, adica la putorile de copii de secoristi ascunsi pe acolo. Iar militaurul asta plagiator n-are pic de viziune sau de viitor. Dupa cum arata fundul apei, Dunarea este navigabila doar cu piloti speciali ! Ca noi nu regularizam cursul de apa de idioti ce suntem.

 3. Bey, toc-dobi, tu n-ai invatat ca pentru a schimba clima naturala, cea data de Soare trebuie sa ai o sursa de energie continua de 10x mai mare decat energia Soarelui ? Du-te si pupa moaste, dar nu aprinde lumanari, sa nu schimbi clima ! USR este abrevierea de la d-o-b-i-t-o-c, iar AUR ii calca pe urme.

 4. 1100 „oameni de stiinta” conectati la ONG-urile lui Soros ale caror concluzii au fost scrise de propaganda americana mincinoasa.De la un timp avem numai „unanimitati” vadit cu fundul in sus,intruniri de doctori docenti cu uuc (usoare urme de cocaina) pe creier etc.personalitati militare cu viziuni apocaliptice si care au citit o parte din opera lui Sven Hassel Pe plan mondial nu se mai tine cont de nimic.ONG-urile americane favorizeaza analfabetii functionali in obtinerea masteratelor,lumea este alterata de analfabeti cu patalama.Daca nu posezi minimul de cunostinte ca sa interpretezi/judeci hotaririle dobitoacelor mondial-sorosiste drogate in majoritatea cazurilor,esti un om pierdut.

 5. Nu exista urgenta climatica cum nu exista urgenta catastrofala cutremure pe glob! Doar california americana se va scufunda peste noapte in urmatoarea perioada, nu stiu exact cand(nu am calculat). In Romania e urgenta furtul si escrocheria din buzunarul cetateanului si bugetul tarii, in nici un caz schimbarea in bine a vietii din Romania majoritara mentinuta in saracie(ma refer strict la cei care au ocupat un loc de munca, au muncit si inca muncesc, dar fara dreptul de a primi pensie ocupationala)! Ca pensie pe contributibitate primesc si cei care nu au contribuit cu un leu lunar, dar din contributia celor care au platit ani la rand, deh, asa vor chiaunatii din politica!

 6. Tibike, dacă ar fi de acolo ar fi mai credibili decât cei de la Pfizer, nu crezi?Si-o fi omorât chinezii cercetătorii din Wuhan care, speriați de ce au făcut, au sunat alarma dar cei de la Big amerofarma și-au vrut hanțele secretizate pe 75 de ani din cauza a peste 1000 de efecte”secundare” multe mortale, ca rezultat a necunoașterii propriului produs pus pe piață pe fast forward .Printre oamenii de știință de „încredere” era vopsit și unu,Fauci, poate ai auzit de el, care a finanțat gain function research în pofida interdicției date expres de Obama.Dar dacă nu ești pretenar cu limbi straine, n-ai altă variantă decât propaganda oficială.

 7. Cei mai mari escroci sunt ecologistii,ca media internationala abunda de prostiile si fanteziile lor in legatura cu clima,ca nici ‘seceta’nu mai e ce a fost innecata in atatea stupizenii media..
  UE a furat-o cu Green Deal,a ajunsla ghiara Moskovei care face ce vrea acum ,cand are in ghiare economic Germania,Olanda si alti cretini occidentali care si-a inchis minele de carbuni si centralele termo pe carbune
  Putin mai era sa ajungem si noi de rasul curcilor cu Popescu de la Energie si gaska lui de impostori

 8. Acum ma intreb si eu, ca si cetateanul turmentat al lui Caragiale: noi cu cine votam?
  poate ne lamureste presedintele de la SIBIU, ca acolo ajung stirile mai repede, pe fir direct cu licuriciul mare!

 9. Iar de mâine cenzura! „Teroriștii climatici au fost în sfârșit arestați!” FEM (fondul economic mortuar) declară prin vocea lui Schwab: „Acești inamici ai umanității care ignoră încălzirea globală și politica 0 carbon (adică O ființe vii, indiferent că e om sau bovină) caută să distrugă planeta! Abordarea este greșită! Noi căutăm să distrugem umanitatea, nu planeta! Și vom reuși! Băi climatologilor, carbonul este cărămida vieții pe pământ, tot ce este organic conține carbon. „Zero carbon” este extincție. Carbonul este ca apa, așa cum apa este recirculată in natură la fel și carbonul. Nu există carbon in exces decât dacă distrugem complet tot ce este verde pe pământ simultan. Și chiar și așa, chiar dacă noi am muri, plantele și-ar reveni spectaculos! Carbonul ăla in exces de care vorbiți este stocat in zăcăminte. Lăsați natura să-și facă treaba, îmbunătățiți eficienta suprafețelor cultivate, măriți suprafețele împădurite, eliminați plasticul, filtrați eficient noxele și vom avea o planetă sănătoasă. Omorârea oamenilor nu vă va aduce decât un binemeritat loc in iad. Vorbiți de știință, folosiți-o pentru bine, nu pentru rău!

 10. Pentru astia care umbla cu Cli(s)ma in gura, specialisti sunt Bill Gates, Bideu, Josep Borell si banditii de la Davos !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.