Oamenii lui Kovesi s-au pus pe italieni

Parchetul European (EPPO) din Milano (Italia) conduce o anchetă privind o vastă schemă de fraudă în domeniul TVA, cu prejudicii estimate la cel puțin 53 de milioane de euro. O persoană a fost arestată și peste 10 sunt cercetate, mai multe percheziții fiind executate în Italia (Milano, Novara, Genova, Roma și Palermo) și în Elveția, anunță EPPO.

Conform dovezilor, schema este în zona VoIP (Voice over Intranet Protocol) – o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri vocale prin intranet – implicând companii din Cehia, Germania, Italia, România, Elveția și Marea Britanie. Beneficiarul principal este o companie mare din regiunea Emilia-Romagna din Italia, cu o activitate de bază de tranzacționare în sectorul gazelor naturale.

Prejudiciul estimat, la acest moment al anchetei, este de 53 898 816,69 EUR, iar acesta a fost sechestrat integral din contul marii companii presupus a fi principalul beneficiar. În timpul perchezițiilor, s-a pus sechestru pe numerar, dar și pe ceasuri de lux.

Ancheta a fost deschisă în urma unui raport al Agenției Italiane de Venituri (Agenzia delle Entrate) și efectuată de Guardia di Finanza (poliția financiară italiană).

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene fiind responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Pai doar nu era sa se puna pe Ursula von der Pfizer.

 2. Intreb si eu. EPPO nu ar putea investiga si banii pe care ii trimite UE in Gaza? Sa vada ce destinatie au, cum au fost cheltuiti? Daca au fost folositi in scopul pentru care au fost trimisi sau au fost deturnati si alimenteaza terorismul?

 3. Parchetul European (EPPO) din Milano (Italia) conduce o anchetă privind o vastă schemă de fraudă în domeniul TVA, cu prejudicii estimate la cel puțin 53 de milioane de euro.
  😀
  HA HA HA. Pai la noi guvernul ORBAN & CATZU aca PNL/exPDL a facut praf 40 de miliarde de euro si nimeni nu a vazut nimic, nu a simtit nimic, nu a ramas ceva in urma acestor sume astronomice. Un turn din Dubai de ala de 1 km inaltime e 2-3 miliarde de dolari. Un pod record de km prin Turcia 4-6 miliarde. Justitia romana doarme, procurorii dorm, DNA doarme, UE doarme, Luluta cu oamenii ei doorm. Asa ca Luluta ar trebui sa ia o gura de apa ca face praf si joc de glezne cu cele 53 de milioane de euro in Italia.

 4. Si cine a platit tot TVA-ul pt armele trimise la Kiev? Ia zi-i mai Kovesi. Hai daca te tine! Sau ala e scutit de TVA si nimeni nu tine socoteala la cati bani ies din UE pt razboiul altora.
  Mai mult, sesizarea vine tot de la garda financiara italiana si agentia de venituri italiana, un fel de ANAF ce a vazut ca broscarii purtau ceasuri scumpe. S-au au fost dati in gat de unii ‘sifonari’ ce vroiau si ei o scutire de TVA sau vroiau sa curete piata pt vre’un aliat strategic. Dar de astia nu se atinge Kovesi. Se atinge de gainari.

 5. DA ITALIENII NU-ȘI POT PEDEPSI INFRACTORII,,ORI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ-I SCA DÂNDU-I PE MÂNA „FETEI”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.