Oana Pellea ia 100.000 de lei de la Opera Română

Actrița Oana Pelea, fiica lui Amza Pelea, a semnat un contract de 100.000 de lei cu Opera Națională Română pentru interpretarea rolului Maria Callas din opera “Callas” în 5 spectacole programate în stagiunea 2024, lunile martie 2024 – mai 2024, potrivit unui anunț din SICAP. Aritmetica spune astfel că Pelea va lua 20.000 de lei pe fiecare spectacol.

Potrivit descrierii făcute pe site-ul propriu de Opera Română, piesa “Callas” a lui Terrence McNally îmbină teatrul cu opera pură și urmărește un masterclass susținut de divă la Juilliard School of Music din New York, în ultimii ani din viață. Traducerea, adaptarea și regia poartă semnătura lui Laurențiu Rusescu, iar direcția muzicală îi aparține dirijorului Daniel Jinga.

Producția este realizată în colaborare cu compania independentă WonderTheatre. Fondatorul WonderTheatre, Andrei Boncea, este de altfel la a doua întâlnire cu povestea legendarei soprane. În 2001, a participat în calitate de producător executiv la realizarea în România a producției internaționale „Callas Forever” în regia lui Franco Zeffirelli, cu Fanny Ardant și Jeremy Irons.

Designerul de costume al filmului, Alessandro Lai, semnează de asemenea costumul Oanei Pellea în Masterclass.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1069 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. o actrita sa joace rolul unei soprane? Asta inseamna ca spectacolul este o piesa de teatru. De ce Opera Romana face teatru? Atunci la Teatru sa se joace Traviata, eventual cu nuditate ca teatrul modern se face la „bara”…

 2. @ce stupid, „o actrita sa joace rolul unei soprane?”

  -se poate dar trebuie consultat cunoscutul critic Margareta Irina Nistor!

  Primăria Capitalei are un buget de 1,1 miliarde euro,
  Firea alocă de 8 ori mai mult pentru «cultură, recreere …
  Bucureştenii s-au distrat în 2017. Gabriela Firea a cheltuit 150 de …
  BUGET 2017. Pe ce vrea să cheltuie Gabriela Firea banii …

  CULTURĂ-TEATRE. Toate cele 15 teatre bucureştene au creşteri de buget faţă de execuţia anului precedent, totalul alocat fiind de 53 de milioane euro, care …

  Bugetul pe 2017 al Primăriei Capitalei, aprobat în Consiliu. Firea …
  Din buget, pentru cheltuieli social-culturale este alocată o sumă de 1,5 miliarde lei, din care 877,3 milioane lei pentru cultură, recreere şi religie, 119 …

  Firea dă un miliard de lei din bugetul Capitalei pentru „cultură …

  4 nov. 2017 · În aprilie, când s-a votat bugetul Capitalei, pentru cultură, recreere și religie s-a alocat un buget inițial de peste 877 milioane lei. Acum, …

 3. nu avem scrupule,
  ne-am exprimat si alta data:
  -„artistii” nu sint decat nishte paraziti mai speciali!

 4. Toate cele 15 teatre bucureştene … buget… 53 de milioane euro,
  adica 150 de lei
  DE LA FIECARE OM,femei sau copil
  care se nevoieste in Bucuresti!

 5. @IQ100
  -se numeste „selectie negativa”
  Systemul isi aduna slugile!
  (l-ai uitat pe Dan Bittman,
  a pus si ala mana pe bani de la comun,bani de la Buget,
  bani comunisti:
  blesteme )

 6. „Ba Dumitrica, unde stam si noi jos, sa cinstim un pahar de vin, ma… Cinstim un pahar de vin…” – „Eeee, unde stam, unde stam, aia e – zice el – ca n-avem unde… In odaia ailalta nu se poate, ca doarme fie-mea saraca, ca e rupta de oboseala, toata noaptea cara banii cu ligheanu’… Cara banii cu ligheanu’, stii…”

 7. ‘nteles.
  E un spectacol 1/2 teatru si 1/2 opera. Dar cand va fi sa cante Maria Callas, sa nu-mi spuneti ca va canta chiar Oana Pelea. Asa ceva n-ar putea crede nici curcile bete……[Rumburak]

 8. Noroc ca o mai cheamă PEL(L)EA , ca altfel nici de femeie de serviciu nu era angajată! Cum se simt ceilalți artiști din piesă când se știe sunt plătiți cu sume între 5000- 10000 lei pe lună?

 9. O nesimţire. 4000Euro pentru un spectacol este o sumă care cu greu se poate plăti pentru o distribuţie întreagă. 4000Euro pentru un actor pentru un spectacol!!! 20000Euro pentru 5 spectacole!!! În afară că poartă numele celebru al mult mai talentatului ei tată nu are prea multe merite actoriceşti această doamnă. Iar cei de la Operă să facă o asemena risipă este strigător la cer.

 10. 5000 de ieuroi pt 1 (un) singur spectacol ??? Probabil pt ca ‘ie’ frumoasă cu draci, va speria spectatorii ăia muuulți.

 11. @Un actor simţit „Iar cei de la Operă să facă o asemena risipă este strigător la cer.”

  -risipa din BANI PUBLICI
  aia sint de blestemat,
  prafu si pulberea sa se aleaga de ei!

 12. si cand te gandesti ca George Enescu a murit sarac lipit;si dator…
  pare a fi o diferenta de valoare intre oana Pellea si G.Enescu !

 13. Cu toti banii din lume, tot nefrumoasa, agresiva si nesemnificativa ca actor.Doar stima fata de marele actor, face omul s-o accepte.Pelea,pila.

 14. La cata propaganda regresisto-neo-marxista face cucoana,e cam putin!au inceput sa se zgarceasca soroc si ciracii lui.se mai poate lua cate ceva de la tudor chirila si sa-i mai dea ceva la cucoana,sa nu urce pe scena asa pe gratis.

 15. urata, rea, frustata, cu ura fata de romanii obisnuiti. Daca nu avea acest nume si nu lingea usr era vesnica shomera. asa mai curge ceva ba de la shorosh, ba de la saltelutza alinutza. TRAI PE VATRAI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.