Olguţa Vasilescu are o problemă cu puşcăria

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că a cerut Guvernului includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

”Am solicitat, astăzi, Guvernului României, printr-o adresă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane. Memorandumul prezentat de Ministerul Justiţiei prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi secţia exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se aminteşte faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme şi riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât şi pentru poliţia penitenciară”, a scris, luni, pe Facebook, Lia Olgiţa Vasilescu.

Primarul din Craiova afirmă că, deşi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu şi chiar şi o grădiniţă, acesta nu a fost inclus în lista Ministerului Justiţiei.

”Astfel, am solicitat Guvernului României să ţină cont de doleanţele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localităţii”, a mai precizat primarul.

În adresa transmisă, primarul din Craiova explică faptul că penitenciarul din zona centrală are în vecinătate Liceul Militar ”Tudor Vladimirescu” şi Grădiniţa cu program prelungit ”Petrache Poenaru”, iar accesul se face dintr-o arteră extrem de circulată din oraş, care devine ”impracticabilă în intervalele alocate vizitelor în penitenciar”.

De asemenea, Primăria Craiova apreciază că prezenţa penitenciarului într-un cartier dens populat ridică riscuri de securitate pentru populaţie şi autorităţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. care semneaza piticul cracanat, tu stii sa citesti? In articol primarul Craiovei CERE RELOCAREA unei inchisori la periferie. Nu confunda SPATIILE PUBLICE cu problemele juridice. Nu denigra, chiar daca este cineva acuzat exista prezumtia de nevinovatie. Nu cunosc orasul, dar daca spune ca-i in zona centrala si cu trafic, poate ca-i firesc sa fie fie intr-o alta zona.

  2. Si de ce nu are dreptate ??!!Ce dobitoc ar contrazice-o ??!!Unde s-a mai vazut puscarie de maxima siguranta inconjurata de blocuri intr-un cartier de locuinte ??!!

  3. domnul Nu te supara,la Olguta care ar fi prezumtia de nevinovatie? Stiu ce scrie articolul.Dar nu corespunde cu dorinta votantilor antiPSD din Ro.De la mineriade pana in prezent,sa pun si revolutia furata de Iliescu,acest partid este responsabil de tot raul din Romania.

  4. Tradatorii de tara care ne conduc nu iubesc Oltenia. Intodeauna incearca sa-i taie fondurile, dezvoltatea, autostrazile. Noroc ca Olguta Vasilescu nu se lasa.

  5. @ piticul cracanat si/sau Boul
    „Votantii anti PSD” au o gandire abstracta. Ei nu se impiedica de lucruri fara importanta, cum ar fi de datoria externa a Romaniei. Ex: Uniti, Salvam, Rosia Montana !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.