OLX interzice vânzarea voucherelor pentru biciclete

Premieră în activitatea site-ului OLX. de vânzare a voucherelor de 500 de lei acordate de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea de biciclete, după ce mai mulţi bucureşteni care au intrat în posesia lor au anunţat că le vând.

Într-un comunicat transmis redacțiilor, se spune că ”regulamentul de acordare al voucherelor arată că acestea sunt nominale şi netransmisibile, drept pentru care am hotărât imediat ce am luat la cunoştinţă de această situaţie să dezactivăm toate anunţurile care vindeau tichetele oferite de Primăria Capitalei”, a declarat Răzvan Acsente, director Marketing OLX Group România.

Un alt argument invocat este acela că se dorește ”evitarea și rezolvarea tentativelor de fraudă”.

Contactată telefonic, Alexandra Teodorescu, de la firma de PR a OLX, susține că mai multă lume a cerut acest lucru, fără să spună dacă este vorba despre persoane fizice, distribuitori sau alte instituții. Ea a refuzat să ne spună cine anume a sesizat ”imoralitatea postărilor privind vânzarea voucherelor pentru biciclete”, după cum a invocat OLX.

Întrebată dacă decizia OLX a fost luată la presiunea vreunei persoane de la Primăria Capitalei, Alexandra Teodorescu a negat. ”În niciun caz. Nimeni nu ne-a forțat să luăm această decizie”, ne-a răspuns ea.

Desigur, OLX este o firmă privată, care poate decide ce vrea în limite legale. Dar de ce este permisă tranzacționarea tichetelor valorice din programul Rabla sau a tichetelor de vacanță acordate salariaților, în general bugetari?

”Acest program (Rabla-n.r.) este total diferit față de cel al voucherelor pentru biciclete, în sensul în care la Rabla nu este interzisă tranzacționarea beneficiului (a tichetului valoric)”, ni s-a răspuns. La alte întrebări, OLX nu a avut răspunsuri.

Recomanda
Gabriela Dinescu 166 Articole
Author