Omicron, mii de secvențieri și confirmări

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 25 septembrie – 1 octombrie, au fost confirmate 79 de cazuri cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, din care nouă sunt variante de interes.

Potrivit INSP, până în prezent au fost confirmate 206 cazuri cu sub-varianta BA.2.75, 567 cazuri cu BQ.1, 406 cazuri cu sub-varianta XBB, 482 cu sub-varianta XBB.1.5 şi 62 cu sub-varianta XBB.1.5+F456L a Omicron.

Până la data de 1 octombrie 2023 au fost confirmate 9.994 cazuri cu varianta Omicron (VOC). Dintre acestea, la 3.073 a fost detectată sub-varianta BA.2 (31%), la 62 sub-varianta BA.4 (0,62%), la 3.481 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5 (35%).

Conform INSP, până la data de 1 octombrie au fost efectuate 20.477 de secvenţieri.

Cele 79 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul Cantacuzino (48) şi de Institutul „Matei Balş” (31).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. N variante si subvariante de virus ! Cand vor fi N variante si subvariante de scheme de tratament, nu vaccinuri extrem de nocive si pline de necunoscut ?! Voi, corpul medical, fortati un nou spor de 85% la salariu ?! Murdara paine mai mananca unii !

  2. Raportarile astea sunt un soi de psihoza statistica perversa, intretinuta strict doar de faptul ca se plateste gras sa publici tampenii fictionale cu o aura stridenta, ca aurul pe gatul bizonilor cocalari, de megafrauda stiintifica.

  3. Elena Popa Sa te lauzi public ca te-ai otravit, reprezinta culmea prostiei trufase. Chiar si in eventualitatea ca ati prins un placebo in loc de posirca genotoxica, ca se poarta, tot reprezinta e un drift irational pe marginea prapastiei. Presupun ca ati crede si ca pamantul e plat, doar pentru ca nu se vede curbura..

  4. Care este legatura intre teoria pamantului plat si vaccinare? CREDINTA, singura care-i anima si pe unii si pe ceilalti. Caci de stiinta n-au auzit decat de la izvorul de unde beau apa informatiei. Si daca izvorul este corupt de conflicte de interese si bani, stiinta elaborata este buna ca suport pentru fictiuni concepute in laboratoare ideologice, dogmatice nu in cele stiintifice. Mandria de fi stigmatizat cu pecetea tranzitiei de la organic la sintetic este una din caracteristicile stranii ale secolului de tranzitie intre epoca omului sincronizat cu locul de bastina si universul si epoca omului sincronizat intr-o realitate augmentata din multivers.

  5. Sau cine esti de fapt.

    In cazul tau e degeaba, nu exista vaccin pentru prostie destul de bun.

    Iti trebuie rapeluri zilnice..

  6. Eram sigură că voi primi comentarii pe tema vaccinului. Măi băieți, voi citiți și postați zilnic în ziarul unuia care a pledat pentru vaccinare. Dacă nu credeți întrebați- l . Se numește Cornel Nistorescu. 🤣

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.