OMS: România a înregistrat un număr triplu de avorturi față de media UE

România înregistrează un număr dublu de avorturi față de regiunea europeană și de trei ori mai mare față de Uniunea Europeană, a declarat Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, OMS recomandă statelor membre să asigure femeilor acces la servicii de sănătate sigure.

„Femeia trebuie să fie informată, ea decide ce face cu corpul ei. Informarea începe de la o vârstă fragedă. Nu putem să abordăm probleme de sexualitate doar de la o vârstă în sus. Această educaţie trebuie să se facă nu numai la şcoală, ci şi în familie”, a subliniat Olsavszky.

De asemenea, Olsavskzy a susținut că în Europa occidentală se constată un număr mic de avroturi, cut oate că politica privind avorturile este una liberală.

Conform acestuia, măsurile coercitive privind stimularea natalităţii nu au dus la niciun rezultat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.