OMV Petrom a pus ochii pe E.ON Energie

OMV Petrom intră în cursă pentru a achiziționa E.ON Energie, companie de furnizare a gazelor și electricității cu 3,4 milioane de clienți în România. Compania austriacă dorește să finalizeze un parteneriat cu un consultant și să accelereze negocierile pentru a depăși Romgaz, principalul său competitor, potrivit surselor HotNews.ro.

Decizia E.ON de a se retrage din piața românească este motivată de deteriorarea rentabilității afacerii, cauzată de plafonarea prețurilor la energie și de modificările legislative frecvente.

Miza pentru OMV Petrom:

Evitarea pierderii unui client important: OMV Petrom vinde cantități semnificative de gaze către E.ON Energie, care le furnizează clienților finali. O achiziție de către Romgaz ar putea duce la pierderea acestui contract.
Consolidarea poziției pe piață: Achiziția E.ON Energie ar oferi OMV Petrom acces direct la un număr semnificativ de clienți casnici și de afaceri, consolidând poziția sa de lider pe piața energetică din România.
Deși E.ON dorește să vândă doar operațiunile de furnizare, E.ON Energie a înregistrat pierderi semnificative în 2022 (358,8 milioane lei).

Tranzacția ar avea o semnificație majoră:

– Pentru piața energetică: Ar putea duce la o reconfigurare semnificativă a pieței, cu implicații pentru prețuri și calitatea serviciilor.
– Pentru statul român: Ar reprezenta o răscumpărare a unei afaceri privatizate cu aproape 20 de ani în urmă.

Următorii pași:

– Finalizarea parteneriatului cu un consultant
– Accelerarea negocierilor cu E.ON
– Obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4701 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Bună!
  ce fac DECIDENTII la nivel de guvern ,parlament,agenții?
  Dati afara OMV ! Răscumpărare acțiunile! România să iasă de sub talpa AUSTRIEI!
  Cu cine să faci asta? cu CIUCĂ,cu CIOLACU,cu Iohanis,cu PNL și PSD?
  Sunt lipsiți de anvergură si calificare!
  SCOATETI AUSTRIECII DIN ROMANIA!

 2. Ma alatur lui Andrei Ionescu! Nationalizati energia, gaz, petrol, electricitate, productie si distributie. Asa veti avea bani sa platiti datoria externa si birocratii.

 3. nimic austriecilor! doar suturi in fund si scosi din tara dupa ce sint perchezitionati la singe pentru ca sint hoti din nascare…

  toate interesele austriece si unguresti din Romania trebuie distruse!

 4. Dupa ce ne-au blocat cu Schengen-ul…daca guvernul comasat PSD PNL cu tfl-ii USR sprijina vanzarea spre OMV, apai ce-i mai clar decat atata!!! Stim unde sunt tradatorii! Ii mai votati?

 5. Dupa plecarea Enel, nici E.ON nu mai suporta controalele si pericolul puscariei pentru evaziune fiscala. Buzoianul i-a infrant.

 6. E-ON sunt nemtii, fratiroii lor, austriecii.Au pus laba pe bogatiile tarii datorita acestor lichele penele,pesede,usere care conduc tara in slujba strainilor de dupa 89 ca asa a vrut acest popor care alege la ciuda si plezneala ,fara sa gandeasca,cu micul,berica si covrigul.Votati-i in continuare ca o sa aveti belsug de saracie. V-o spun cu toata convingerea! Vor pleca toti di tara.O sa ramana ei si ai lor,gastile de mafioti si interlopi.Fiecare tanar din Romania care termina o scoala ,primul gand,e sa plece din tara.Chiar suntem orbi si nu vedem unde ne-au dus aceste gunoaie? Au jefuit averea unui popor lipsiti de scrupule, muncite de comunisti si au izgonit milioane de romani, slugi la straini.Care tara din Europa si-a batut joc de propriul popor asa cum si-au batut joc aceste gunoaie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.