Opoziţia şi #Rezist au reuşit să-l debarce pe Tudorel Toader cu mîna PSD

Chiar dacă ar fi să mă pun de-a curmezişul cu toată lumea, eu cred că revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei este o mare greşeală a PSD, dacă nu cumva este mai mult, adică rodul unor jocuri de culise transpartinice! În acest sens nu-mi retrag nici un cuvînt din tot ce am scris despre Tudorel Toader, pe care-l consider cel mai important ministru al Justiţiei de după Revoluţie.

Lucrurile sînt clare pentru mine: din moment ce PSD şi Liviu Dragnea au reuşit să-şi dărîme două guverne în această legislatură, revocarea lui Tudorel Toader pare o chestiune simplă, chiar firească. Întrebarea care se pune, însă, în acest caz este: DE CE? Să încercăm cîteva răspunsuri:

pentru că a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şefă a DNA, ceea ce, în ciuda oricăror dezvăluiri din presă, părea un lucru imposibil cu un an în urmă, ştiindu-se ce susţinere externă avea în spate

pentru că, practic, l-a revocat pe Augustin Lazăr din funcţia de Procuror general, ceea ce părea, de asemenea, un lucru imposibil acum cîteva luni, ştiindu-se că era susţinut chiar de preşedintele Iohannis

pentru că nu a dat OUG pentru amnistie şi graţiere, aşa cum i s-a cerut explicit de către apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Oficial, nici unul dintre aceste motive nu sînt invocate. Nici de Liviu Dragnea, nici de apropiaţii săi şi nici de către susţinătorii PSD sau ai liderului acestui partid. De altfel, cînd auzi argumentele acestei ciudate revocări, ai impresia că ai lipsit din ţară o vreme şi îţi imaginezi că trebuie să fi făcut Tudorel Toader ceva foarte grav, din moment ce nimeni nu se miră în faţa acestei decizii!

Nu insist, însă, ştiind că este dreptul majorităţii guvernamentale să numească sau să revoce un ministru, motiv pentru care cred că Tudorel Toader ar face o mare greşeală dacă ar mai rămîne o secundă în fruntea ministerului Justiţiei.

Problema nu este, însă, la Tudorel Toader, ci rămîne în curtea PSD.

Îşi imaginează cineva că, din afara politicii, un alt om de talia pregătirii profesionale a lui Tudorel Toader va mai accepta să intre într-un guvern PSD, văzînd cît de uşor poate fi aruncat la gunoi sau în arena leilor? Cine să fie atît de naiv, încît să-şi abandoneze catedra sau cariera pentru a intra într-un guvern politic dacă, pentru a rămîne în postul de ministru, ar trebui să accepte un lung şir de compromisuri?

Dacă PSD crede că va mai avea în fruntea Justiţiei un om cu experienţa lui Tudorel Toader, se înşeală amarnic. Membru al Comisiei de la Veneţia, fost judecător constituţional şi, pe scurt, ştiutor de carte, Tudorel Toader a reuşit să genereze o mişcare puternică din partea politicienilor români chiar în plenul Parlamentului European împotriva celor care atacau România pentru imaginarele probleme cu Justiţia şi „statul de drept”. Fără deciziile spectaculoase ale lui Tudorel Toader şi încrederea în el, vă garantez că nimeni n-ar fi ridicat măcar un deget împotriva lui Timmermans, Verhofstadt sau Weber, ci, aşa cum au făcut mereu, ar fi stat în banca lor. Cine vrea să mă contrazică, trebuie să-şi aducă aminte de reacţia clasei politice în faţa „Listei lui Barosso” dată lui Victor Ponta după referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu sau în faţa lungului şir de MCV-uri.

Dacă vrea să-şi apere imaginea, Tudorel Toader trebuie, însă, să accepte cu demnitate faptul că a fost revocat şi să plece imediat, fără să mai accepte vreun interimat la Justiţie! Trebuie să înţeleagă că, în afară de mine, poate, nimeni nu-l mai susţine! Cei din Opoziţie i-au cerut mereu demisia, făcînd chiar cîteva moţiuni simple împotriva sa, preşedintele Iohannis i-a cerut demisia în mod repetat, #Rezist a făcut acelaşi lucru la toate protestele. Pînă şi cei care, la televiziuni, păreau să-l susţină cu preţul vieţii spun acum că era prea lent, că şi-a încălcat promisiunile şi că ar trebui să vină unul ca Florin Iordache sau Robert Cazanciuc în locul său.

Cineva ar putea să-mi spună: păi, PSD l-a propus pe Eugen Nicolicea ca ministru! Pe bune? Crede cineva că asta este cu adevărat o propunere, adică una pe care Iohannis s-o accepte? Să fim serioşi! Nicolicea este doar iepurele sacrificat pe care Iohannis are dreptul să-l refuze o dată, însă adevărata propunere – spun sursele noastre – este Robert Cazanciuc, cumnatul lui Victor Ponta, cel care a fost pînă în 2008 purtătorul de cuvînt al Laurei Codruţa Kovesi, iar între 2009-2012 secretar de stat la Externe în ministeriatul lui Theodor Baconski din Guvernul Boc! Cu totul altceva decît Tudorel Toader, nu?

Ar mai fi, vor zice unii, Florin Iordache, cel supranumit „altă întrebare”, un apropiat al lui Liviu Dragnea, care a dat acea Ordonanţă 13 care a scos lumea în stradă şi a generat mişcarea #Rezist, dar care s-a speriat şi a dat Ordonanţa 14 care o anula pe cea cu nr. 13! Vă daţi seama ce muniţie ar însemna pentru #Rezist o asemenea propunere?

Una peste alta, Tudorel Toader trebuie să-şi dea demisia pentru că încurcă nişte jocuri transpartinice pe care nu le poate împiedica. Aşa cum se întîmpla cîndva la K1, K4, T14 sau în biroul lui Victor Ponta, cînd Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, travestită, o impuneau pe Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Acum se decide cine va fi noul Procuror general al României şi cine va fi noul şef al DNA, posturi care nu trebuie să fie decise transparent, prin concurs, ci în urma unor aranjamente de culise, aşa cum s-a făcut de fiecare dată pînă acum. Aici e miza cea mare, pentru care este posibil să se ofere, la schimb, libertate pentru unii. Tudorel Toader a demonstrat că nu se pricepe la astfel de chestiuni, deci trebuia să fie dat afară pentru… merite deosebite!

Pînă şi torţionarul Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi au apărători în spaţiul public. Tudorel Toader a rămas singur pe lume.

Aşadar, „Jos Tudorel Toader!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Ion Spânu 1818 Articole
Author

37 de Comentarii

 1. Opoziţia şi #Rezist au ar fi reuşit să-l debarce pe Tudorel Toader NICIODATA, daca nu il dadea jos PSD!Nu mai manipulati,ca va pierdeti timpul..

 2. nu opoziţia şi rezist l-au debarcat pe toader, ci infinita şi atotputernica prostie…

 3. Aveti perfecta dreptate.Este acelasi mod de „lucru” patentat de „Dottore” a lui Basescu la numirea Codrutei ca Sefa DNA. Din cate constatam mentalitatea feudala si incompetenta sunt cele care ne guverneaza.Un om competent si responsabil este periculos ori unde s-ar gasi.Astazi nimeni nu mai vrea sa participe la un concurs onest la ocuparea unui job, vrea sa fie numit. Jignirea ratiunii este moneda curenta. Asa singurul ministru competent pe postul sau din multe guverne ale Romaniei este eliminat.

 4. Mey, nu am habar și nu mă interesează interesele șobolănești, oligarhice, pe care le aștepta partidul neocomunist român de la Tudorel Toader. Mi se corupe-n paișpe plua despre interesele de camarilă ale grupării „Partid” (PSD) aflată în permanent conflict fratricid cu „Securitatea” (PNL).
  Dar Io*, ca spirit clarvăzător, obiectivat de statutul meu de sălășluitor în Turnul de Fildeș, neatins de felurite tipuri de propagandă, nu pot decât să-mi rădic pălăria în fața Ministrului Toader și să declam:
  „Chapeau, Toader!”

  Pot să se k*ce si să se ungă pesedeii cu treizeci de straturi de spoială propagandistică, FAPTELE RĂMÂN înscrise în anale și historii: în mandatul lui Toader au fost decapitate trei dintre cele mai zdravene capete ale hidrei neosecuriste: Coldea, Koveși, Lazăr.
  AND NOTHING ELSE MATTERS!
  Chapeau, Ministre Toader!
  Din partea unuia totalmente nesemnificativ în economia mecanismului neo-securist, aveți toată considerația și tot RESPECTUL MEU! AM ZIS!

 5. Un articol corect si o analiza la obiect. Invectivele sunt apanajul celor carora le lipsesc multe clase inclusiv cei 7 ani de acasa – despre lectura si biblioteca nici nu poate fi vorba! Fac o singura constatare: trista tara si jalnica clasa politica!

 6. Desigur, aveti dreptate cand spuneti ca ,,jocuri de culise´´, sunt la mijloc. In definitiv, care-i motivul adevarat, pentru care se cere demisia domnului Tudorel Toader?? Care fapta grava, a savarsit acesta? Parerea mea este, ca ministrul justitiei, e prea bun pentru Romania! Iar Dragnea, ori e un invidios de mare classa, ori doreste sa-si impuna puterea dictatoriala. Ministrul Justitiei nu a savarsit nimic grav, iar propaganda mincinoasa a asa zisor rezistenti impreuna fapta falsa si gresita a celor din psd, nu sunt motiv nici de scoatere din functie, nici de demisie a Ministrului Justitiei.

 7. Nu mai pupa PSD asa un ministru la justitie ever. Acolo trebuie sa fi atent, trebuie sa urmezi pasi, proceduri, sa nu intrii in colziune cu legislatia UE. Eu consider ca a facut treaba chiar foarte bine. Ca nu a dat OUG? Pai ce opreste sa legifereze parlamentul? Daca sunt atat de necesare din ianuarie si pana acum erau gata. Ca vor sta pe masa la KWJ asta e altceva, insa mingea fierbinte ar fi fost in mana lui. E de apreciat dl TT. Si mai sunt oameni de acest calibru, insa stau in spate, nu vor sa intre in culisele puterii.

 8. Toader este un profesionist intr-o mare de amatorism si a fost dat jos de interese transpartinice. Nu au existat contraargumente la legile pe care le-a sustinut, a curatat aerul statut din justitia romana, asa ca a iesit la iveala agresivitatea disperata a oficialilor din parlamentul UE. Da, ne-am intalnit cu un stiutor de carte, lucru pentru care nu toata lumea este pregatita. I-a ajutat pe romani sa tina capul sus in fata Ue. Psd a negociat capul lui Toader cu papusarii cu adevarat mari. Se va vedea curand ca va fi rau pentru romani si bine pentru unii din PSD si #resist.

 9. …eu vad altel lucrurile; multi daca nu toti dintre cei care nu suntemimplicati in mish mashurile gruparilor mafiote numite incorect partide au aprobat si aproba realizarile domnului T T.nu cer nimanui sa sprijine faptic anularea deciziei de demitere ori demisie adica[ iesiri in strada , demonstratii cum obisnuiesc altii dar mi as fi dorit ca dl ministru (ex ?) constient de rolul lui pozitiv de justetea masurilor luate si chiar de acest sprijin palid sa se fi luptat cu nemernicii inainte de a spune adio ma..nu la castigul sde imajine ma refer ci la demnitate , spirit de lupta si mai ales la necesitatea ca cei care prin actiunile lor umilesc persoane, distrug imagine si mai ales comit fapte daunatoare sa nu si faca mendrele nestingheriti …ref înlocuitul dumnealui..sa deie Domnu sa fie un continuator..pana la o proba contrarie ..ma indoiesc.

 10. Revocarea asta E CEA MAI MARE GREȘALĂ A PSD-ULUI DIN TOATĂ ISTORIA SA.

 11. ..prezenta dlui TT in actualul gobiern si plecarea lui imi aminteste de o intamplare petrecut a cu Editat in urma la Academia militara; un jeneral dela o unitate de provincie vine in Bucuresti la Academia militara pentru nu stiu ce cursuri . departe de famelie si mai ales inca n vana .. cunoaste o coconita , vanatoare da jenerali si io traje.feat merje la mama ei ii destainuie „supliciu” si mama ca orice mama merje la sefu Academiei si i spune tarasenia ..cazul este prezentat in contziliu jeneralilor care decide retrogradarea jeneralului la un grad care l scoate din rândul acestora. decizia luata de consiliu este prezentata in fata plenului sisupusa la vot.se aproba masura luata . dintre toti cei prezentidomnul genral…. era trist dupa demitere . cel care conducea sedinta dupa ce iau cuvantu aprobator tot feliu da mitici ii da din ofice cuvamtul generalui ..acesta este scurt in interventie..(nu cum am lunjit o io) si le spune; este o zi trista pentru mine…un jeneral aveam si noi care mai putea sa …tuta si pa ala l ati facut lt col,oneliu…io vaz o similitudine..

 12. Mai spinule, vazi ca seful tau cornelus a mincat si portia ta de cacat, asa ca mai trage vreo doua basini numite articole si poate se milostivesc cei de la psd sa iti dea si tie o cacareaza.

 13. Bravo, Spânu! maare dreptate ai! Adauga-le dosarelor penale ale PSD-istilor si pe-alea ale lui Johannis. Numai oameni …”cinstiti” l-au lucrat. Nu sunt sigura, însa, ca l-au si „debarcat”. Cred, dimpotriva, ca tipu-i va face sa descopere ce-i aia o pasare Phoenix.

 14. Si mie imi pare ca au facut – cei din psd – o mare, mare mizerie/ gafa!

  Adica Iohannis il tine in brate pe tortionarul LAZAR SI NU-L REVOCA.

  ministrul Tudorel Toader, cel ce a cerut revocarea tortionarlui Lazar, este el revocat din functie de PSD!

  Ce inseamna asta?:

  – tortionarul isi rade in barba-i rosie cu pensia imensa la buzunar si hohoteste chiar cand vede cine este, de fapt, cel scos din functie!

  – avand in vedere si premiul pt. tortionar de la gds-ul finantat de la bugetul statului, poate Dragnea si Dancila cred ca trebuia sa nu fie solicitata revocarea lui Lazarica! Cel putin, acum, asa pare!

  Mare mizerie! Dragnea nu poti sa tii cont numai de niste ziceri despre ordonante si sa uiti miseleste de faptele extraordinare facute de TT.

  Poate , taotusi, retrageti solicistarea de revocare si ,d-na Dancila, nu o sa-i aprobe demisia!
  Gandirea din urma……mai bine mai tarziu ….

 15. Dle Spanu, faceti o groaza de confuzii, deversate in cascada, in ce-l priveste pe fostul ministru Toader dintr-un motiv legat de viziunea Dvs FALSA in ceea ce priveste DEMOCRATIA SECURISTA romaneasca si mai ales faptul ca v-ati agatzat cu disperare de MAROTA CU „REVOLUTIA”!!!
  Toader s-a demis din proprie initiativa si martori imi sunt toti prostacii securisti, de ambele „coloraturi”, care stiu ca l-am aparat neconditionat in speranta ca incetineala sa tine de scrupulozitatea juridica, dansul nu a fost „demis de Opozitie si #Rezist cu mana PSD”!!!
  Privind retroactiv reevaluez intarzierea de aproape 18 luni a revocarii Infractoarei nationale Kövesi care apare clar ca a fost in legatura intrinseca cu blocajele lui Natziman, finalmente si numai dupa decizia CCR acest ticalos teuton semnandu-i matrasirea!!!
  In cazul TORTIONARULUI STALINIST Lazar Toader a actionat cu marsavie,lansand confuzia cu necesitatea unei noi sesizari
  la CCR, speta obligativitatii revocarii fiind identica,indiferent de numele si functia TICALOSULUI propus revocarii!!!
  Dar situatia e mult mai grava intrucat siguranta celor doi „actori”, Dragnea si Joha, nu poate avea alta explicatie decat ca au cazut la o intelegere TICALOASA, peste dorintele sustinatorilor lor!
  Insa o alta concluzie imi produce satisfactie, Natziman a sacrificat-o pe Kövesi cu sange rece, nu a tergiversat pana la incheierea mandatului asa cum face cu Lazar! Si aici exista o explicatie, faptul ca TORTIONARUL i-a inchis dosarele si INFRACTOAREA Kövesi NU PUTEA SA-I DESCHIDA/REDESCHIDA DOSARELE INCHISE individului cu SUPERIMUNITATE…

 16. Jos palaria Domnule Toader! Nemernicii de PSD pe care i-am susținut sunt și ei ca și ceilalți o gașca de lichele fără caracter. PSD nici nu realizează încă (la cât de prosti sunt ) faptul că în acest moment au pierdut peste 10 %din votanți. ..daca nu mai mult. Faptul că te poți gândi doar ca un zero barat ca și Cazanciuc sau acest Florin Iordache. ..valetul lui Dragnea ar putea reveni la Minister. ..jalnice figuri! Doamne ferește unde a ajuns țara asta!

 17. Dle Spanu, v-ati lamentat intr-un articol anterior asupra intrepatrunderii intr-o asemenea masura a”curentelor” politice create de Securitate, incat nu mai stiti care e „dreapta” si „stanga”!!!
  Sorgintea securista comuna si infiltrarile reciproce creaza aceasta confuzie, iar duritatea confruntarii a necesitat aruncarea in lupta a tuturor fortelor, cu riscul autodemascarii!
  Daca nici acum nu o sa acceptati realitatea pe care o prezint cu indaratnicie ca TEATRUL DEMOCRATIC din anii 1990 abia astazi poate fi sesizat de naivi, ba chiar unii, de exemplu Dvs, nici acum nu aveti capacitatea/forta de a intelege, ca TOTI ANTICOMUNISTII DE ATUNCI ERAU/SUNT ACOPERITI AI SECURITATII!
  „Societatea securista Timisoara”, „Grupul de dialog al Securitatii cu societatea”, „disidentii” cu securisti la poarta
  sau „Alianta civica a gradatilor”,provocatorul raducu filipescu care a nenorocit grupul de naivi atrasi in diversiunea cu „manifestele”, acoperitul sef al „Asociatiei 21 decembrie de provocatori ai complotului”…
  Mult mai marsava e insa complicitatea propagandistilor ambelor aripi ale Securitatii, cu totii ingroziti de consecinta
  rostogolirii tavalugului anticomunist care poate provoca in sfarsit un PROCES AL COMUNISMULUI, intr-un glas sustinand
  ca lazar, plesu, liiceanu, joha si toate hahalerele securiste ar fi actionat in comunism din oportunism si dorinta de inavutire/privilegii SI NU DIN INDOCTRINARE COMUNISTA CRIMINALA!?
  Aseara la rtv si a3, singurele televiziuni securiste inca acoperite, „analistii” si moderatorii au pedalat pe aceasta marota, parvenitismul!!! Daca pana si nabadaiosul Mircea Badea a imbratisat-o inseamna ca situatia e atat de grava incat s-a decredibilizat la randul sau…

 18. Gurile rele spun ca va fi securistul Kazanciuk, ministru la Justitie, Nicolicea fiind trimis la respingere.Kazaciok asta, e un sereist notoriu, un lacheu al Cucuvelei si var cu Ponta.La ce ne putem astepta de la el?La nimic.

 19. PSD a tradat din nou asa cum a facut si Ponta. Miza sunt procurorii sef si cel de la DNA. Pentru ca prin sistemul procuraresc-securist se conduce aceasta tara cu papusari interni controlati de stapani din afara ei. Asadar Dragnea si comp au eliminat pe Tudorel Toadel asa cum au vrut securistii interni si externi pentru ca sa isi puna ei o marioneta ca ministru al Justitiei care apoi va numi procurorii securisti alesi de ai. La fel au facut si in 2015. PSD A PUPAT PAPUCUL SECURITATII SI A TRADAT ACEASTA TARA!!! Acum se ascund si nu vor sa dea ochii cu dnul Tudorel Toadel unul dintre cei mai buni ministri ai Justitiei pe care i-a dat aceasta tara!

 20. Nu PSD-ul l-a revocat pe domnul Tudorel Toader, ci Dragnea, pentru că PSD-ul nu mai există, există un singur personaj malefic, Dragnea!

 21. Un individ cu pretenţii de superioritate faţă de oricine.A meritat-o.

 22. Diabetul PSD instalat dupa castigarea alegerilor ce cele doua crize ce provocat exit lui Grindeanu si Tudosie e singurul aspect real din acest articol, restul sunt iei naspa!Cat despre TT in postura de ministru acesta a executat alambicat in stilul clanurilor interlope ordinele primite pentru revocarea LCK.Lazar a fost mai abil ca el si a eludat debarcarea.Neputinta si nestiinta purificarii mult prea haituitului patriot a facut ca p s d sa-i cate prohodul.Ce atatea laude la adresa acestui om mic de nimic prescurtat TT.

 23. O noua tradare marca PSD. la fel cum Ponta a dat-o la o parte pe Pivniceru ca sa o numeasca pe Codruta. Acum miza era noul procuror general si noua sefa la dna care o sa fie alta decta cea numita de Tudorel. Sistemul o sa ia in curand si sectia de investigare a magistratilor. Sa vedeti catuse si teroare in judecatorii…Atata au putut gainile lase psd-iste pe care ii votam sa lupte si ei fac blat cu secu iar si iar si iar…

 24. De-aia e mișto și cool sa avem păreri diferite. De data asta, chiar avem 🙂
  Respect!

 25. Domnule Spânu, epurarea ministrului T.T., un om de o probitate profesională la nivel de excelenţă şi moralitate deosebită precum şi cu multă determinare, este o grea lovitură,în primul rând, pentru oamenii de bună credinţă care au sperat în reformarea sistemului de justiţie din România care a acumulat tot felul de practici anticonstituţionale şi funcţii de vârf ocupate, cum am aflat din media, de personaje îndoielnice, cu complicităţi între toate nivelele şiîn toate direcţiile, având ca rezultat compromiterea actului de dreptate, act suportat la preţuri exorbitante din bugetul de stat.

 26. Asa grait-a marele revolutionar, fost condamnat penal de drept comun, santajist ordinar.

 27. Tiader a î”învins” Hidra cu trei capete Kovesi-Coldea-Lazăr!!! Să vedem cum: Coldea este bine-merci „pensionar” de lux cu statut de conferențiar -asociat pe la universități cu ștaif precum cea din Cluj, cooptat char de academicianul Pop, lansat de SRI ca posibil candidat la președenție!?, face jocurile pe față , ne fiind constrâns de funcție să se dea după cireș și se pupă pe bot cu alt ofiter al serviciilorimpus la conducerea UE, viermănosul Timermmans; Kovesi umblă cu sepepistul de su…flet (era să spun su..lă) după ea, cu mașină de lux de la parchet, ocupă același apartament de lux de 270 mp de la stat, deși și-a cumpărat din „micile economii”(după Elena Udrea care cam știa „piața de capital”, doar vreo 25 milioane de dolari), este spălată de o judecătoare din Câmpul Tactic (Francisca Vasile) și i se dă grad profesional fără examene și fără pregătire, de către un alt complet de „judecată”, ostentativ, ba chiar reprezintă, pe persoană fizică, România pretinzând postul de Porcuror general european și ia un saariu uriaș tot de la PG care este condus de Lazăr, cel „demis” prin pensionare! Și dacă mai adaugăm lentoarea cu care a acționat în ultimul timp, blocarea actelor normative ale celorlalte ministere la MJ pentru avizele necesare și lipsa de reactie la manevrele lui Lazăr și Iohannis prin adresarea către CCR, dar și mai vechea lui împotrivire , pe timpul când era judecător CCR, la scoaterea din ecuația DNA-ÎCCJ a SRI (comform lui Mirel Curea -EVZ), sunt ceva motive de debarcare. Poate!?

 28. pai firesc ar fi acum ca cei din opozitie&rezist au tot protestat impotriva ministrului Tudorel Toader sa faca miting de sustinere a psd-ului!

  la care sa participe, doamna Andreea Pora, domnii Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Andrei Cornea si toata gasca ca fiind incununarea luptei impotriva coruptiei, a respectarii statului de drept si a independentei justitiei!

 29. Articol interesant desi are accente de poveste conspirativa. Dar poate fi si o poveste adevarata insa numai in viitor vom avea confirmarea, daca o vom avea. In orice caz ce se intampla acum seamana cu ce s-a intamplat cu d-na ministru Mona Pivniceru la o alta dubla numire PG si DNA. Se prea poate sa se fi ajuns la un acord intre partiile conflictuale, acord care il lasa pe d-l ministru Toader fara functie. Mare pacat pentru acest bun profesionist, o pierdere pentru cetateni. Lucrurile incep sa se lege de fapt. Retragerea la pensie, venita oarecum surprinzator, a P.G. dupa incercarea nereusita de candidatura, amanarea in continuare a solutionarii unor procese pe rol, cat si mentinerea vacantarii pozitiei de sef DNA si actiunile unor membrii PSD impotriva Ministrului Justitiei duc toate spre o concluzie de cadere la pace intre beligeranti. Daca ajunge ministru d-l Cazanciuc(moale) si procurori la fel de blanzi si supusi atunci vom avea dovada targului. Dovada suprema a ingroparii securilor de razboi va veni la pronuntarea sentintelor in anumite procese. Razboiul are costuri mari si din cand in cand razboinicii trebuie sa-si traga sufletul. Toni Grebla este alt nume ptr pozitia de ministru. Si-a rezolvat oare problemele? Daca d-l Nicolicea este acceptat de presedinte nu mai avem nevoie de nici o alta demonstratie (quod erat demonstrandum).

 30. E”rodul unor jocuri de culise transpartinice”. DA ! deoarece suntem intr-un an electoral cu doua randuri de alegeri si posibile referendumuri pt. justitia versus capitalul autohton, fara un partid declarat ferm suveranist, dragnea e sluga la doi stapani -ppe Berlin si socialistii europeni- Bruxelles, Paris.

 31. Foarte bun articolul, total de acord cu dvs. Psd tradeaza prin dragnea asa cum a facut si ponta. Au dat afara pe cel mai performant si curajos ministru, cine s-ar fi gandit acum un an ca va fi demisa kovesi sau lazar? psd-istii fugeau ca draku de tamaie cand rosteai numele kovesi. Acum vor desfiinta si sectia de investigatii, poate o vor pune din nou pe kovesi. Mi s-a facut sila cand ii vedeam pe psd-isti ca vasilescu sau barbat-su ranjand de satisfactie si cerand imperativ plecarea lui Tudorel. Rusine psd, nu eram votant psd, dar vazand ce se intampla cu descreieratii din usr/pnl poate le-as fi dat votul. Asa stam acasa, din moment ce dragnea merge pe drumul deschis de ponta.

 32. „ochi ager”, nu te stiam atat de slab de inger!. Crezi ca e cazul sa sari de la o extrema la alta, dupa ce m-ai impresionat pana si pe mine cu…agerimea comentariilor? Daca ar exista o tradare, aceasta ar fi a lui Dragnea personal si nu a PSD, caci acest partid creat de ciumatii rosii kgb-isti gorbaciovisti NU S-A IDENTIFICAT CU PONTA, chiar daca acest securist basist l-a maltratat atat ca partid, cat si pe principalii sai rivali cu ajutorul SECURITATII si al JUSTITIEI!!!
  Si nu uita ca PSD a demarat reformarea Justitiei si ruperea de trecut sub Dragnea. L-am banuit demult de armistitiul cu inamicul care-l are varf de lance pe Natziman, Kapo-ul proaspat demascat ca Stalinist!
  Gresesti ridicandu-l in slavi pe Toader, ignorand ca acesta i-a permis lui Lazar sa-si incheie mandatul de Tractorist Tortionar si in paralel nu a semnat ordonantele constitutionale, dupa ce a tergiversat 18 luni revocarea Infractoarei Kövesi!!!
  Toader s-a dovedit ca a tradat cu marsavie blocand reforma Justitiei si provocand concomitent isteria tuturor bolsevicilor, atat autohtoni, cat si cei din Colhozul european, fara ca acuzatiile lor sa aiba corespondent in realitate!!!
  Mai mult, noua sectie initiata de dansul cu tam-tam NU A FOST PREVAZUTA CU INSTRUMENTARUL LEGAL care sa o faca eficienta!!! Nu-i asa ca toate astea miros a tradare? Daca nu te lasi convins inseamna ca te-ai jucat pana acum cu perceptia noastra asupra a cine esti de fapt, un tradator la fel ca Toader sau Dragnea(acesta are un motiv, amenintarea puscariei)…

 33. „Radu Humor”, am uitat sa te rog sa-i transmiti salutari „mariutei” deasemenea disparuta in ultimele zile, la fel ca demult disparutul „c.g.”!

 34. @Charlie

  draguta,

  cum sa fi disparut? sunt cu ochii pe dumneata, sa vezi ce mai debitezi pe-acilea!

 35. „mariuta”, vad ca sosia ta „Radu Humor” ti-a transmis mesajul si ai reaparut pe firmament, fapt care ma bucura. O singura problema as avea, sub ce alte pseudonime ai fost prezenta?
  Incercarile voastre disperate de a ma decredibiliza esueaza in lamentabil si asta cu atat mai mult cu cat intamplator pe anumite culoare ne intersectam, chiar daca viziunile noastre sunt diametral opuse…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.