Orașul Bistrița, consultanță ca să știe cum să fie rezilient la schimbările climatice

Municipiul Bistrița a lansat în SICAP un contract de 390.000 de lei pentru realizarea unor studii din care să rezulte cum poate urbea să fie rezilientă în fața schimbărilor climatice și cum poate să le înfrunte. Studiile trebuie să fie gata în 3 luni de la semnarea contractului cu firma/firmele câștigătoare iar banii sunt de la Bruxelles, Bistrița fiind câștigătoarea unui proiect depus pe urbanizare și planificare în vederea combaterii schimbărilor climatice.

“Servicii de elaborare de studii în cadrul proiectului „”BiOReSC – Bistrița, Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice”- 5 studii- 5 loturi, astfel: 1. Lot 1-Strategie și plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice; Lot 2- Studiu privind dezvoltarea unor măsuri de planificare urbană verde-albastră; Lot 3-Studiu privind identificarea zonelor (inclusiv a arterelor rutiere) cu capacitate scăzută de drenare a apelor pluviale; Lot 4 – Studiu privind amplasarea in subteran a cablurilor electrice și/sau de telecomunicații, Lot 5 – Studiu privind identificarea la nivelul municipalității a zonelor cu risc ridicat la schimbările climatice (insule de căldură, date meteorologice, disponibilitatea resurselor de apă și aglomerarea populației din puncte specifice)”, este descrierea licitației.

Contractarea se face pentru fiecare lot in parte, dar o firmă poate depune ofertă și pentur mai multe loturi sau pentru toate SEAP.

Ofertele se deschid în 18 august.

Primarul orașului Bistrița este Ioan Turc, de la PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1067 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Ar trebui promulgata o lege care să oblige cultivatorii să planteze perdele forestiere, în jurul culturilor, localitatilor si de-a lungul drumurilor nationale si judetene ! La ora aceasta, fostele perdele forestiere au fost distruse, la fel ca și sistemele de irigații !

  2. Au fost realizate studii de fezabilitate a serviciilor de elaborare de studii în cadrul proiectului respectiv?

  3. Ce pleasca numai buna de inhatat de priceputii in redactarea studiilor de fezabilitate!!! Apoi, pana la punerea in aplicare a studiului vor trebui alte si alte proiecte, contestatii, proiecte, toate bune de inhatat, deci alti bani care vor fi pusi la bataie si se vor topi cu mult inainte de transformarea rezilienta a municipiului Bistrita.

  4. Proiectul este o mana cereasca pentru multa lume. Vor veni bani garla, dati pentru nimic. Traiasca UE !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.