Orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume

Capitala austriacă Viena este orașul care oferă cea mai bună calitate a vieții din lume, potrivit unui raport anual al companiei de consultanță Mercer, în timp ce Bucureștiul se află pe locul 107 în acest clasament, relatează site-ul agenției Reuters.

Raportul întocmit de Mercer cuprinde 231 de orașe și au fost luate în calcul o serie de criterii importante, precum mediul politic şi social (stabilitatea politică, criminalitatea, aplicarea legii); mediul economic (servicii bancare); mediul socio-cultural (starea mass-media şi cenzura, limitările privind libertatea de exprimare); sectorul medical (bunuri şi servicii medicale, boli infecţioase); recreere (restaurante, teatre, cinematografe, sporturi şi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber); bunuri de consum (accesul la alimente, autoturisme); piaţa imobiliară (închirieri şi vânzări de locuinţe, servicii de întreţinere) şi mediul natural (climă, dezastre naturale).

În 2018, Europa are opt dintre primele 11 orașe catalogate drept cele mai plăcute din lume. Germania și Elveția au fiecare câte trei orașe, în timp ce Noua Zeelandă, Canada și Australia au câte unul.

Cu o populație de 1,8 milioane de locuitori, Viena se află pe primul loc în acest studiu pentru cel de-al nouălea an la rând, orașul fiind apreciat pentru scena culturală extinsă, asistență medicală de ultimă generație și costuri moderate pentru locuințe.

Capitala Austriei este urmată în acest clasament de orașele Zurich (Elveția), Auckland (Noua Zeelandă) și Munchen (Germania), ultimele două aflându-se la egalitate pe locul al treilea.

Orașul canadian Vancouver, aflat pe locul 5 al topului mondial, oferă cea mai bună calitate a vieții în America de Nord. Singapore, pe locul 25 în lume, și Montevideo, pe locul 77, sunt considerate cele mai bune orașe din Asia, respectiv America Latină. Cea mai bună calitate a vieții dintre statele africane s-a înregistrat în orașul Durban (Africa de Sud), clasat pe locul 89 în lume.

La polul opus, orașele cu cea mai precară calitate a vieții din lume sunt Khartoum (Sudan), Port au Prince (Haiti), Sana’a (Yemen), Bangui (Republica Centrafricană) și Baghdad (Irak) – pe ultimul loc în clasament.

Capitala României, București, se află doar pe locul 107 în raportul întocmit de compania de consultanță Mercer, fiind depășită de orașe precum Muscat (Oman), Bandar Seri Begawan (Brunei), Taichung (Taiwan), Taichung (Malaezia) sau Nagoya (Japonia).

Primele 20 de oraşe din lume cu cea mai bună calitate a vieţii sunt în ordine: Viena (Austria), Zurich (Elveţia), Auckland (Noua Zeelandă), Munchen (Germania), Vancouver (Canada), Dusseldorf (Germania), Frankfurt (Germania), Geneva (Elveţia), Copenhaga (Danemarca), Basel (Elveţia), Sydney (Australia), Amsterdam (Olanda), Berlin (Germania), Berna (Elveţia), Wellington (Noua Zeelandă), Melbourne (Australia), Toronto (Canada), Luxemburg (Luxemburg), Ottawa (Canada), Hamburg (Germania).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Gargara pura pentru fraierii de turisti!De „patrulele Sharia” din zonele Millennium City,Rennbahnweg,Favoriten,Fünfhaus,Simmering,Leopoldstadt,Praterstern, etc ati auzit vienezilor?”patrule” musulmane care bat austriecii care indraznesc sa intre in zonele no-go din Viena,Linz,Graz etc!!! Inca din 2011 se spune ca „I’m not saying Vienna is the most dangerous city ever but I don’t think it’s as safe as it os often made out to be”

  2. clasamentele capitalistilor si imperialistilor sunt mincinoase. Clasamentele dupa INS si Ciuma rosie, claseaza Bucurestiul pe locul doi, dupa Moscova.

  3. Imaginea pe care o pastrez in minte,este cea a”unui cimp cu copaci,cu constructii nu prea
    inalte si nu foarte inghesuite”.Primaria hotaraste in ce fel de oras vom trai,mai sanatos
    sau…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.