Orchestra Română de Tineret, la Festivalul „Young Euro Classic”

Sâmbătă, 4 august 2012, “Orchestra Română de Tineret”, dirijată de Cristian Mandeal, va susţine la “Konzerthaus”, din Berlin, un concert în cadrul “Young Euro Classic”, cel mai prestigios festival european dedicat Orchestrelor Naţionale de Tineret. Participarea “Orchestrei Române de Tineret” la festival este sprijinită de ICR. Programul concertului cuprinde lucrările “Frenesia”, de Dan Dediu, Poemul simfonic, “Don Juan”, de Richard Strauss, Uvertura “Forţa destinului”, de Giuseppe Verdi, “Dansuri simfonice, op. 45”, de Serghei Rahmaninov, şi “Rapsodia nr. 1, op. 11, în La major”, de George Enescu.

“Orchestra Română de Tineret” a luat fiinţă în 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei “Prietenii Muzicii-Serafim Antropov”, şi reuneşte muzicieni cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, selectaţi dintre cei mai buni tineri interpreţi din ţară. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Ajuns la cea de-a 13-a ediţie, “Festivalul Young Euro Classic” aduce la Berlin, în perioada 27 iulie – 12 august 2012, peste 1.200 dintre cei mai valoroşi tineri muzicieni din întreaga lume. Programul din acest an, centrat pe Europa, include concerte ale unor orchestre din Germania, Spania, Rusia, Olanda, Franţa şi România, dar şi recitaluri ale unor interpreţi din Singapore, China şi Africa de Sud. Printre ansamblurile participante se numără “Orchestra Europeană de Tineret”, din care fac parte şi patru muzicieni români selectaţi la începutul acestui an cu sprijinul ICR şi ARTEXIM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.