Otrava din borșul de pește!

Răsturnare de situație. Mănăstirea n-a fost acuzată chiar degeaba. Trei bacterii periculoase au fost descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni, unde trei oameni au murit. Analizele preliminare demonstrau că probele examinate nu erau contaminate, însă un document oficial indică prezenţa bacteriilor.

Un document oficial al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui şi obţinut de Libertatea, arată că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.

Încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor de la Murgeni conţinea bacterii care pot produe probleme de sănătate.

În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida, având valori care post crea probleme.

Trei pacienţi internaţi la Spitalul Murgeni au murit, iar 29 au avut probleme de sănătate, fiind internaţi în siferite spitale, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte oferite de o mănăstire.

Otrava din Pangasius. Mănăstirea Florești, acuzată degeaba

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

 1. Prostii ptr prosti.
  Din cauza bacteriilor alea mai face omul o diaree, vomita, se simte rau… dar NU MOR trei insi dintr-o data……[Rumburak]

 2. nimeni nu a pus intrebarea:
  -de ce „unitatea spitaliceasca” ACCEPTA POMANA?
  evident:
  altfel aia internatzi AR MURI DE FOAME!

 3. Dupa ce ca sunt niste oameni amarati ai nimanui si loviti de soarta, va bateti joc de ei si cu pomana voastra spurcata.Huo!Lagar de exterminare.Cei de la manastire sa raspunda pentru ”pomana ”lor , la fel si autoritatile ce ascund sub pres soarta acelor necajiti.

 4. Mai nou in Romania nu este vinovat cel care vinde marfa otravita sau infectata ci este vinovat cel care cumpara cu buna credinta, crezand ca alimentele sunt sigure in baza asigurarilor date de asa zisele institutii ale statului. Acelasi lucru aste valabil si cu falsele vaccinuri pe care statul nu le receptioneaza si nu le verifica, mergand pe minciunile interesate de profit ale producatorilor, care ne asigura ca sunt vaccinuri sigure si eficiente desi ele sunt arme biologice de ucidere in masa.

 5. Vedeți căcareva e pe citostatice p-acolo pe segmentul toxina A,B al așezămintelor și-a completat la Butoi de la Freud pornire; ceva-ceva tot trebuie să se găsească prin documentele Zewa. (Sonata Kreiner)

 6. jos Otrava din borșul de pește!Manastirea e cu noi !armata e cu noi!revolutia a invins!

 7. In borshul de peste trebuia sa puna sare de lămâie ! Nu mult ! Doar sa fie acru ! Sarea de lămâie omoară orice microb ! Eu cumpăr Borsh Magic si e bun ! Este cu sare de lămâie !

 8. Simptomele intoxicatiei alimentare cu Clostridium perfringens includ crampe abdominale intense si diaree apoasa. Simptomele apar, de obicei, la 6 pana la 24 de ore dupa consumul de alimente care contin un numar mare de C. perfringens. De obicei, boala se termina in 24 pana la 48 de ore.

  Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicația alimentară:
  toxina emetică (cereulida, care duce la greață și vărsături după 0,5 până la 6 ore, mai rar la crampe abdominale și diaree) și toxina diareei (provoacă diaree apoasă intre 8 si 16 ore după ingestie, care dispare după 12 până la 24 de ore).

 9. Tu, care ai scris acest reportaj, cand te duci la muma ta sau la taica tu sau la frate sau la sora si (luam un exemplu ipotetic, fireste) esti pus cu dragoste la masa si mananci ceva iar mai tarziu ti se face rau si vomiti sau ai diaree sau chiar (Doamne fereste!) treci in vesnicie, inseamna ca cei care te au invitat la masa sunt vinovati ?
  Uite te la tine in oglinda constiintei tale si raspunde ti !
  Si adu ti aminte ca Hristos te aude si vede

 10. La Borshul de peste se pune sare de lămâie ! Iar la pestele prăjit se pune sare un pic si cu suc de lămâie ! Si nu ai nimic ! Nici gretzuri ! Nimic !

 11. Urmatorul pas este sa se ofere vreo explicatie pentru care cei de la manastire au mancat acelasi meniu, in afara de conserve (nota bene- probabil de la intangibilele supermarketuri) si n-au avut nimic.
  O explicatie romaneasca, la indemana, este ca rezultatele analizelor au suferit niste modificari si editari post-factum, la indrumarea parinteasca a multinationalelor grijulii cu sanatatea alimentara a romanilor din colonie.
  Deloc exclus.

 12. Mai nene, asa ceva nu se ezista:
  -tot peste dintr-acela mancara si calugarii de la manastire si nu crapa niciunul.
  -cu o asa viteza nu se moare nici daca sunt microbi de ciuma bubonica sau holera.
  Ganditi-va logic. Aia mint……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.