Panouri fotovoltaice pe școli din Sectorul 3

 

Primăria Sector 3 din București, tocmai recâștigată de primarul Robert Negoiță, a scos la licitație în SICAP un contract de 25 milioane lei pentru montarea de capacități de producere a energiei din surse regenerabile în 53 de școli din sector SEAP.

Este vorba de montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile școlilor, panouri care să asigure necesarul de consum al unităților de învățământ. 

“Lucrări de montare sisteme din panouri fotovoltaice pe terasele clădirilor aferente unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București. Acestea vor produce energie electrica pentru consumul propriu al unității de învățamânt. Surplusul de energie va fi injectat în rețeaua electrică, conform prevederilor legislative în vigoare”, este descrierea proiectului.

Acoperirea cu panouri fotovoltaice a școlilor din Sectorul 3 se va face în doi ani. În total, 10.000 de panouri foto de circa 500 W vor fi montate.

“S-a proiectat un echipament care va funcționa în sistem mixt, on grid, pentru un anumit grup de consumatori alimentați pe sistemul fotovoltaic, ca sistem de bază, iar în situația în care acesta nu mai poate alimenta consumatorii, fie datorită unui prag atins de utilizare, fie datorită depășirii consumului calculat, în mod automat va trece pe alimentare de la rețea și invers , când sistemul fotovoltaic nu are suficienți consumatori să injecteze în rețea”, mai arată Primăria.

Ofertele se deschid în 4 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1116 Articole
Author

1 Comentariu

  1. autorul articolului Mihai Soare
    (sclavu care se semneaza asa)
    e in CONFLICT DE INTERESE!

    (ce stie Justitiaru din Berceni:
    -Soare o fi pus ochii pe vreo shcolaritza?)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.