Papa Francisc te învață ce să faci acasă

Papa Francisc a lansat un îndemn legat de pandemia de COVID-19: „Nu irosiţi aceste zile dificile. Acasă, veţi redescoperi cât de important este să vă îmbrăţişaţi copiii şi rudele”, spune Suveranul Pontif, care a adăugat că i-a cerut lui Dumnezeu să oprească epidemia cu „mâna Lui”.

Papa a relatat pentru La Reppublica despre ce a învăţat în ultimele zile, în contextul pandemiei. El îşi petrece timpul la Vatican, iar în urmă cu două zile a mers la Santa Maria Maggiore şi la Biserica San Marcello al Corso pentru a se ruga.

„I-am cerut Domnului să oprească epidemia: <Doamne, opreşte-o cu mâna ta>. Pentru asta m-am rugat”, a spus Papa, fiind întrebat pentru ce s-a rugat în cele două biserici romane.

Suveranul Pontif recomandă credincioşilor să nu irosească aceste zile, să redescopere lucrurile mărunte, „micile gesturi de atenţie pe care le putem oferi celor apropiaţi, familiei noastre, prietenilor noştri”.

„Aceste gesturi de tandreţe, afecţiune, compasiune sunt minime şi tind să se piardă în anonimatul vieţii de zi cu zi, dar sunt totuşi hotărâtoare, importante. De exemplu, o masă caldă, o mângâiere, o îmbrăţişare, un apel telefonic. Sunt gesturi familiare de atenţie la detaliile vieţii de zi cu zi, care fac ca viaţa să fie plină de semnificaţii şi care creează comuniune şi comunicare”, explică Papa Francisc.

Papa vorbeşte despre faptul că mulţi experimentează doar o formă virtuală de comunicare cu ceilalţi. „Ar trebui să descoperim o nouă apropiere. Relaţii mai concrete făcute din atenţie şi răbdare. În casele lor, familiile mănâncă adesea împreună într-o mare tăcere, dar nu pentru că s-ar asculta reciproc, ci pentru că părinţii se uită la televizor în timp ce mănâncă, iar copiii, pe telefoanele lor mobile. Arată ca nişte călugări, izolaţi unii de alţii”.

„Acest limbaj format din gesturi concrete trebuie să fie protejat. Cred că durerea din aceste zile ar trebui să ne deschidă către aceste gesturi concrete”, mai spune Papa.

Suveranul Pontif a amintit şi de un articol scris de vedeta TV Fabio Fazio pentru La Repubblica, reluând o idee a acestuia: „Are dreptate (Fazio, n.r.), de exemplu, când spune <A devenit evident că cei care nu plătesc taxe nu comit doar o infracţiune, ci şi o crimă: dacă nu există suficiente paturi de spital şi aparate pentru respiraţie artificială, este şi vina lor. Am fost foarte impresionat de asta>.

Papa Francisc a vorbit şi despre cum îşi pot găsi speranţa cei atei, pledând pentru dragoste. „Toţi sunt copiii lui Dumnezeu şi sunt priviţi de El. Chiar şi cei care încă nu l-au cunoscut pe Dumnezeu, cei care nu au darul credinţei îşi pot găsi drumul prin aceasta, în lucrurile bune în care cred: Pot găsi forţă în dragostea pentru copiii lor, pentru familia lor, pentru fraţi şi surori. Pot spune: <Nu mă pot ruga, pentru că nu cred>. Dar, în acelaşi timp, pot crede în dragostea oamenilor din jurul lor şi astfel pot găsi speranţă”.

Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Sfintul Parinte ar fi fost mai bine venit daca ar fi deschis doar un pic visteria Vaticanului in ajutorul oitelor bolnave de Covid-19.Sper sa nu o ieie sfintia Sa ca pe o blasfemie.

  2. E ca diferenta dintre biblie si kama-sutra: biblia te invata ce sa faci, iar kama-sutra te invata …cum.

  3. ….Acasă, veţi redescoperi cât de important este să vă îmbrăţişaţi copiii şi rudele”si sa tranmiteti coronavirusul din om in om,ca cioara din pom in pom!
    si apoi,spala-te cu sapun,cca 20 de secunde..

  4. Nu irositi acete zile !
    Rugati-va la Dumnezeu toata ziua si chiar toata noaptea. El va va izbavi de virus, nu vaccinul……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.