Pas înapoi al Rusiei în faţa noii puteri de la Kiev

Gazprom a cerut avizul guvernului de la Moscova ca să reducă preţul gazelor pentru Ucraina. Ar fi doar o măsură temporară, iar cuantumul reducerii nu a fost făcut public,transmite stiri.tvr.ro. Oficialii ruşi au menţionat că termenii actualului contract dintre Gazprom şi Naftogaz, care expiră marţi, prevăd posibilitatea unei reduceri de preţ. Cu amănunte de la Moscova, Liviu Iurea.

Până acum Rusia a vândut Ucrainei gaz la un preţ de cca 329 de dolari pentru mia de metri cubi. Între timp, din Europa, prin intermediul gazoductelor în revers Ucraina a putut achiziţiona gaz cu cca 250 de dolari pentru mia de metri cubi, evident un preţ cu mult mai atractiv.

Deloc întâmplător, Alexei Miller, preşedintele Gazprom a cerut guvernului rus să ofere Kievului o reducere de cca 100 de dolari pe mia de metri cubi pentru a continua livrările în ţara vecină în caz contrar Rusia riscă să piardă o piaţă destul de importantă cum este Ucraina.

Deocamdată reducerea este valabilă pentru o perioadă de trei luni, după care ea poate fi prelungită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.