Patriarhul BOR oficiază Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia, duminică, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie în Biserica Mănăstirii Putna, unde sunt aşteptaţi în pelerinaj mii de credincioşi.

Patriarhul, sosit la Suceava de vineri seara, va sluji, la Mănăstirea Putna, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie, PF Daniel va sfinţi pictura bisericii voievodale, ctitorie a lui Ştefan cel Mare. Totodată, Patriarhul va sfinţi şi inaugura cabinetul medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi arhondaricul Sfântul Daniil Sihastru ale Mănăstirii Putna.

Afluenţa mare de pelerini către Mănăstirea Putna a determinat reprezentanţii Regionalei CFR Iaşi să introducă o serie de trenuri suplimentare în perioada 14-16 august. Pentru Putna s-au introdus trei trenuri din Dorneşti, ce vor pleca la orele 3,40; 7,16 şi 4,48.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.