Patru „deştepţi” contra unei femei

Rar i-a fost dat telespectatorului român să vadă o emisiune atât de bolsevică aşa cum a fost ediţia de miercuri a emisiunii „Utima oră” de la Realitatea TV. Realizatorul emisiunii, Cătălin Striblea, împreună cu cei patru invitaţi, a încercat în cel mai mârlănesc mod posibil să minimalizeze protestul doamnei Alice Rotta, soţia unuia din cei mai bogaţi oameni din Cluj, o femeie de 64 de ani care a ieşit ieri în stradă, purtând pancarte pe care era scris „Jos Băsescu!” şi „Jos Guvernul Boc!”.

Până mai ieri, un jurnalist cât de căt onorabil, Cătălin Striblea a reuşit miercuri seara „performanţa” de a se transforma într-un fel de Robert Turcescu de miezul nopţii, un şef de pluton de execuţie, din umbră ce-i drept, al tuturor acelora care sunt opozanţii regimului Băsescu-Boc. Ce mai contează că era vorba despre o femeie?! Şi ce mai contează că doamna Alice Rotta, prin protestul său de miercuri, a făcut un fantastic exerciţiu de spirit civic?! Să o executăm, să o terfelim, să îi ducem gestul în derizoriu, cam ăsta a fost spiritul în care s-a desfăşurat miercuri seara emisiunea moderată de Striblea. Iar ideea bolşevică de-a dreptul, extrem de idioata şi de periculoasă, în acelaşi timp, indusă în emsiunea de miercuri seara a fost aceea că oamenii bogaţi nu au voie să protesteze, nu au voie să îşi exercite un drept constituţional, în cele din urmă.

Re-eşapatul fost ministru pesedist al Turismului Dan Matei Agathon, fostul preşedinte al AVAS, Răzvan Orăşanu, regizorul canadian Alexandru Hausevater, şi un blogăraş cu mintea explodată, Cristian China Birta, poreclit Chinezul, omul de casă al lui Vasile Blaga şi al lui Cristian Diaconescu, au pus-o la zid pe clujeanca Alice Rotta, pentru „îndrăzneala” de a fi protesta, bogata fiind. „Ce caută cucoana asta să iasă în stradă şi să strige Jos Băsescu, Jos Guvernul Boc? Dumneaei e bogatăşă, ce nevoie are să protestezeze?!”, se indigna cu mânie proletară made in Canada regizorul Hausvater. Blogărelul zis Chinezu a sărit şi el degrabă să îi ţină isonul „maestrului din Canada”: „Pai da, no, tu dragă doamnă bogatană, ai făcut matale întâi ceva pantru Cluj, nu ştiu, păntru un parc de acolo de la Cluj, pantru o şcoală, păntru un cămin de copii, de ceva??! Păi, mai întâi fă Doamne iartă-mă ceva acolo, păntru comunitatea matale şi apăi ieşi de protestează!”. În timpul ăsta, analistul economic Răzvan Orăşanu – una din marile dezamăgiri ale guvernării liberale – rânjea mânzeşte aprobând ce spunea web-pupincuristul lui Blaga. „Da şi eu cred la fel, că oricare din noi, da, putem spune că ne pasă, aşa cum spune doamna Rotta, că pentru asta protestează, pentru că îi pasă, dar mai întâi să facem ceva, acolo, în micro-comunitatea în care trăim, şi, mai apoi să protestam, aşa, pentru ideal macro, ca să zic aşa”, a spus fandositul Orăşanu, cam la fel ca blogăraşul, doar într-o formă mai spălată lingvistic. Agathon, trompeta mogulului bun George Constantin Păunescu, s-a insinuat şi el în discuţie, doar aşa de kiki-riki, nu că ar fi avut ceva inteligent de spus, ci doar pentru a-i reaminti lui Striblea, că el venise la emisiune pentru a-şi promova comicăria de cărţulie pe o tocmai o lansase. Şi pentru că înaintaşul Elenei Udrea la Ministerul Turismului e servantul mogului bun al lui Traian Băsescu, a simţit organic şi el nevoia de a pupa duios augustul dos prezidenţial: „Cu toată stima şi preţuirea pentru onorabila doamnă Rotta din Cluj, şi cu tot respectul pentru protestul domniei sale, dar unde vede domnia sa dictatura, că eu unul nu pricep?!”.

În zadar a încercat doamna Rotta – aflată în studioul Realitatea TV de la Cluj – să explice extrem de logic că domnia sa nu a protestat pentru sine, ci pentru că „îi pasă de ce se întâmplă în ţara asta” şi pentru că „guvernanţii actuali ne întorc la dictatură nemaiţinând cont de părerile şi dorinţele noastre, ale poporului”. Plutonul de execuţie de la „Ultima Oră” a continuat să o acuze de vrute şi nevrute pe Alice Rotta „cucoana cea bogată” – aşa cum dispretuiţor şi mitocăneşte i se adresau cei patru bărbaţi, că domni nu le putem spune, invitaţii lui Striblea. „Da dom’ne şi io zic la fel, unde vede doamna asta bogată dictatura?! Că până mai amu, io vad că doamna poate să iasă şi ţipă Jos Băsescu, şi atunci unde-i dictatura?! Eu nu că-l iubesc pe Băsescu, că vorba aia, doar ştiţi că vin mereu şi zic nasoale şi de Băsescu şi tăţi ăştia, dar nici aşa să zici că-i dictatură, când vii şi-i înjuri peste tot şi nu păţeşti nimic. E exagerat să vorbim de dictatură!”, a sărit repede să mai zvârle o mitocănie şi Chinezul, blogăraşul pedelist, mascat în persoana apolitică. După ce Cătălin Striblea a introdus un material filmat despre halucinanta conferinţă de presă susţinută ieri de Moş Teacă, ministrul Apărării Naţionale, doamna Rotta, cu un calm de-a drept olimpian, şi-a explicat protestul încă o dată: „Vedeţi domnule Striblea, despre asta e vorba în protestul meu. Despre militari şi despre imensa nedreptate care li se face acestor oameni, şi despre pensionari şi necazurile lor, sau despre mamele cărora li s-a tăiat alocaţia şi concediul maternal, în general pentru orice categoria defavorizată din această ţară, eu am înţeles că trebuie să lupt, aşa cum pot eu”. Spusele inteligente şi de bun-simţ ale doamnei Alice Rotta au stârnit din nou furia proletar-rurală a celor patru „inteligenţi” invitaţi ai lui Cătălin Striblea. Iritat, regizorul Alexandru Hausvater i-a tăiat vorba clujencei: „Doamnă, v-au spus şi colegii de aici din platou, dacă vreţi să faceţi ceva, faceţi întâi ceva pentru un parc, pentru nişte copaci, pentru nişte oameni bătuţi de soartă, de acolo din Cluj, şi apoi faceţi ceva pentru toate categoriile sociale defavorizate”. Cu multă eleganţă şi cu aceeaşi stăpânire de sine de care dăduse dovadă şi până atunci, Alice Rotta i-a replicat regizorului, care are legătură cu România cam tot atât cât are şi cu Burkina Faso, că acte de caritate a făcut destule chiar, şi că oricum caritatea se face în linişte, şi nu bătând toba. Răspunsul doamnei din Cluj a fost doar prilejul pentru ca blogărelul lui Vasile Blaga să se simtă dator sp îl apere şi pe Moş Teaă, generalul de mucava care conduce Ministerul Apărării: „Da, doamnă, OK, asta cu caritatea am priceput-o, dar cum puteţi zice că ăstora din Armată li se face o nedreptate şi ca ministrul ăsta, Oprea, e aşa şi pe dincolo?! Hai daţi-o naiba de treabă, no, păi nu-l vedeţi pe ăsta, pe Oprea, cum e, păi cum naiba să te poţi supăra pe el?!”.

Zâmbetul condescendent, dar extrem de trist al protestatarei Alice Rotta de la finalul emisiunii „Ultima Oră”, este emblematic pentru un viaţa unui om normal (la suflet şi la minte, indiferent dacă e bogat au ba) într-o societate bolnavă de ură, aşa cum e societatea românească, acum în vremea lor, a neo-bolşevicilor costumaţi în politicieni providenţiali, în deontologi, analişti şi tot felul de părerişti.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.