Paul Stănescu, o nouă vulnerabilitate pentru PSD

Deşi spune că este vînat permanent de adeversari, PSD îşi mai crează singur o vulnerabilitate prin nominalizarea lui Paul Stănescu la ministrul Dezvoltării Regionale în locul demisionarei Sevil Shhaideh. Paul Stănescu este suspect în dosarul lui Darius Vâlcov încă din anul 2015, alături de mulţi alţi reprezentanţi ai Primăriei Slatina şi Consiliului judeţean Olt.

Este surprinzător că Paul Stănescu nu i-a anunţat pe liderii PSD că are această problemă cu DNA înainte ca aceştia să-l nominalizeze pentru funcţia de ministru în Guvernul Tudose. Acum cîteva zile, întrebat de jurnalişti, Paul Stănescu a făcut o declaraţie şocantă: „În viața mea nu am fost chemat de o instituție a statului, nu am dat cu subsemnatul, cum spun unii colegi ai mei. Nu știu despre ce vorbiți”!

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că ancheta în Dosarul Vâlcov îl are în vizor şi pe el, din vremea cînd era preşedintele Consiliului judeţean Olt. Jurnaliştii de la ziarul „Curentul” au publicat chiar datele consemnate pe site-ul Tribunalului Olt, care arată nu numai că Paul Stănescu ştia că este suspect în acest dosar, ci şi faptul că avocatul său ales, Vitan Nicolae, a formular mai multe cereri în numele lui Paul Stănescu! Iată postările de pe site-ul Tribunalului Olt, inclusiv Sentinţa finală, din 21.09.2015, prin care s-a încuviinţat redeschiderea urmăririi penale în dosarul 271/P/2012, în care Paul Stănescu are calitatea de suspect:

Prin nominalizarea lui Paul Stănescu, PSD şi-a creat nu numai o vulnerabilitate majoră, ci îi oferă lui Klaus Iohannis ocazia de a-l refuza cu un nou mesaj de luptă anticorupţie! Mai grav ar fi ca Paul Stănescu să fie acceptat, urmînd ca mai apoi DNA să-şi intre în rol şi să facă din el o nouă ţintă în aşa-numita luptă anticorupţie!

Dar, nu era oare mai simplu ca PSD să evite un asemenea conflict şi să nominalizeze o altă persoană pentru ministerul Dezvoltării, mai ales că Sevil Shhaideh şi-a dat demisia tocmai pentru că abia începuse urmărirea penală împotriva sa?

Recomanda
Ion Spanu 642 Articole
Author