Pe cine mai pune biciul Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader reacționează, pe Facebook, după ce Secția pentru Procurori a CSM i-a criticat afirmaţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Toader anunță că va solicita CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijoraţi au fost procurorii din Consiliu la solicitarea procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov de „suspendare” a deciziilor CCR.

„Îngrijorarea secvenţială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că „Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituţional pe care îl are”. Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM ( din care face parte şi procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declaraţie. Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijoraţi au fost aceeaşi procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Braşov de suspendare a deciziilor Curţii Constituţionale!”, a scris Tudorel Toader.

Ce au spus procurorii din CSM de l-au enervat pe Toader

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, marţi, după declaraţiile ministrului Justiţiei , care a spus că Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional de garantare a drepturilor cetăţenilor, că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei.

„Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora „Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are (…) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”. Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public”, a afirmat marţi Secţia pentru procurori a CSM.

Secția vorbește de nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil, „care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, inclusiv ministrului Justiţiei”.

Reacţia Secţiei pentru procurori a CSM a venit după ce luni ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”.

Recomanda 7
Ioana Radu 8631 Articole
Author

7 Comentarii

  1. „Toader anunță că va solicita CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijoraţi au fost procurorii din Consiliu la solicitarea procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov de „suspendare” a deciziilor CCR.”
    Procurorii de la Judecatoria Brasov au cerut „suspendarea” deciziilor CCR ?

    DAca ar exista un CSM ca lumea, adica un organ al puterii jduecatoresti ,corect,legal si profesionist, imediat acesti procurori AR TREBUI INLATURATI DIN MAGISTRATURA ! CSM SI PUTEREA JUDEC DIN RO, impregnata de procurori a devenit o PROBLEMA ANTICONSTITUTIONALA, GRAVA! CSM SI ICCJ CE FACETI FATA DE ACEST ASALT AL PROCURILOR IMPOTRIVA JUSTITIEI SI LEGALITATII ? VA LASATI SUFOCATI ???????????????

  2. Stimulate Grig, intru totul de acord cu Filipica dvs, cu o exceptie, desi nepotrivit, titlul cred ca e o figura de stil cu valoare de compliment. In cazul PG acela merita flagelat la propriu

    • La naiba cu autocorrect evident doream sa scriu stimate. Mii de scuze

  3. Păi când le-a plăcut procurorilor Constituţia?
    Ei ştiu o regulă simplă: curat (anti)constituţional, dar umflaţi-l!

  4. Dna. Ioana Radu, lasati-o mai moale, zau asa! Nu as vrea sa cred ca sub haina dv. ar putea sa se ghiceasca niste epoleti. Multi oameni cred ca Augustin Lazar trebuia indepartat de mult, impreuna cu Kovesi si ceilalti (cam multi, nu credeti??) procurori, colaboratori ai serviciilor. Ministrul nu „pune biciul” pe nimeni, dimpotriva, ii reprosez faptul ca se „misca” foarte incet si ezitant. Nu credeti ca justitia din Romania ar trebui curatata de aceste gunoaie care amintesc de perioada bolsevica din anii 50-60? Lasati la o parte resentimentele politice (nici eu nu ma prapadesc de dragul lui Dragnea), fiti obiectiva si realizati faptul ca, niciunuia dintre noi (cred ca nici dv.) nu i-ar conveni sa intre pe mana unora ca Kovesi, Portocala, etc. Procurorul sef Lazar este cel mai vinovat pentru abuzurile comise, sub aripa sa protectoare s-au petrecut toate nelegiuirile facute de „procurori”. Toate aceste abuzuri incalificabile au avut ca efect compromiterea luptei impotriva coruptiei. Nu mai vorbim de incalcarea Constitutiei, a legilor, drepturilor si libertatilor omului, etc….

    • Tudorel Toader este fara indoiala un monument al Justitie corecte, un fel de Everest cu fruntea neclintita in fata adversarilor democratiei. Toata lumea l-ar alege presedintele tarii. Ii multumim lui Tariceanu pentru ca il avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.