Pedelistul Viorel Arion îşi ascunde contractele cu statul

În PDL, gruparea politico-financiară abuziv numită partid, nu doar căpeteniile din prim-plan, ca Videanu, Udrea, Negoiţă, Berceanu, fac afaceri bănoase cu statul, ci şi mulţi alţi deputaţi şi senatori din planul secund. Din ianuarie 2009 până în ianuarie 2011, cel puţin 13 parlamentari pedelişti au avut sau au în continuare afaceri cu statul.

Această situaţie intră în contradicţie cu legea în vigoare care obligă parlamentarii să publice în declaraţia de interese datele privind contractele obţinute sau aflate în derulare şi finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat, dar şi cu hotărârea de principiu discutată în vara trecută de liderii PDL, ca demnitarii cu funcţii să fie obligaţi să aleagă între acestea şi afaceri, unii susţinând chiar că incompatibilitatea politică-afaceri ar trebui extinsă la întreaga familie a demnitarului. Credeţi că parlamentarii şi miniştrii PDL se sinchisesc vreun pic de legile pe care ar trebui să le respecte? Fireşte că demnitarilor pedelişti nu le pasă şi continuă să nesocotească o lege pe care au votat-o, refuzând să pună „la vedere” contractele pe care le derulează firmele lor, cu bani de la bugetul de stat

Un exemplu cât se poate de elocvent în acest sens este acela al deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion. Cazul lui Arion a fost semnalat vineri de jurnaliştii de la publicaţia „Ziarul Hunedoreanului”, care arată că deputatul democrat-liberal nu şi-a completat declaraţia de interese cu datele privind contractele obţinute sau aflate în derulare şi finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat, cum cere legea pe care a votat-o cu două luni înainte de a-şi completa declaraţia.

După cum spun jurnaliştii de la „Ziarul Hunedoreanului” şi după cum se vede şi din declaraţiile de avere şi de interese ale lui Viorel Arion, postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, pedelistul sfidează legea mulţumindu-se să scrie de-a curmezişul, în silă, următoarea frază: „Toate detaliile legate de contracte se pot obţine de la persoanele mandatate să îndeplinească funcţia de administator sau preşedinte al Consiliului de Administraţie”. Un fel de „Hai sictir”, scris în jargon diplomatic, fiindcă nu cetăţenii trebuie să „obţină”, ci domnia sa e obligat să „ofere” informaţiile cerute de formular, după cum bine spun şi cei de la publicaţia hunedoreană.

Probabil că deputatului PDL de Hunedoara îi e lene şi nu vrea să respecte legea care îl obligă să-şi declare toate contractele pe care firmele sale le au cu statul. Nu-i nimic, facem noi o scurtă trecere în revistă a acestor contracte obţinute de Arion de la statul român.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, deputatul PDL Viorel Arion deţine firma Comser SRL în proporţie 54%. Societatea a obţinut o serie de contracte în Hunedoara, de la Direcţia de Finanţe Publice, atât în 2009, cât şi în 2010. Firma a acordat anul trecut servicii de reparare şi de întreţinere a faxurilor (5.460 lei), servicii de reparare a fotocopiatoarelor (8.725 lei), reparaţii imprimante A3 şi A4 (19.000 lei), reparaţii copiatoare (38.655 lei) şi reparaţii faxuri (8.403 lei). În 2010, Comser SRL a mai obţinut o serie de contracte de la Direcţia de Finanţe Publice pentru reparaţia imprimantelor (41.176 lei), reparaţia faxurilor (11.765 lei) şi a copiatoare (37.815 lei). Totodată, firma a vândut în 2009 către Electrocentrale Deva SA calculatoare în valoare de 17.950 lei.

Tot despre firma Comser SRL deţinută de pedelistul Arion mai trebuie spus că activitatea acestei societăţi ar putea reprezenta (fireşte, dacă am trăi într-o ţară cu adevărat democratică) motivul pentru care deputatul de Hunedoara s-ar putea afla într-un serios conflict de interese. Viorel Arion este vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, iar domeniul în care firma sa, Comser SRL, activează şi din care câştigă bani mulţi este cel al IT-ului, adică fix zona de business pe care pedelistul o reglementează şi o influenţează din Parlament.

Viorel Arion mai este asociat la încă cinci societăţi comerciale (cu număr de părţi sociale cuprinse între 32,3 şi 54%) şi este şi preşedinte (neretribuit) al Camerei de Comerţ Hunedoara şi membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.