Pensionarii scapă de un cadou nedorit!

„Poşta Română” a anunțat suspendarea, începând de vineri, 12 ianuarie 2024, a serviciului Postmesager pentru materiale cu caracter politic, în urma informaţiilor cu privire la implicarea operatorului poştal în acţiuni de distribuire a unor astfel de materiale.

„În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea companiei în distribuirea de materiale cu caracter politic, Compania Naţională ‘Poşta Română’ a luat decizia, în baza prevederilor legale, de a suspenda temporar serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic. Poşta Română, cu o vechime de 162 de ani în slujba cetăţenilor, ţine la reputaţia şi la prestigiul său, fiind o companie care susţine valorile democratice şi nu doreşte să fie asociată cu niciun partid politic”, se arată într-un comunicat al companiei.

Vineri, PSD a solicitat Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice explicaţii cu privire la distribuirea unor materiale de propagandă politică ataşate, prin capsare, de taloanele de pensii.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, celor două entităţi publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că este vorba despre documente emise de autorităţile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

De asemenea, s-a solicitat conducerii Poştei Române să anunţe care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajaţii companiei, pe lângă serviciul de distribuire, şi dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

„PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege. În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a îngheţat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistenţă aplicării calendarului de creştere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare şi de recalculare a pensiilor, susţinând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creşterea nivelului de trai al pensionarilor”, a subliniat PSD.

Un exemplu dat

„Preşedintele Partidului Naţional Liberal Timiş, Alin Nica, foloseşte Poşta Română şi angajaţii ei pentru a-şi face campanie electorală! Zilele trecute, bătrânii din Lugoj au primit pensiile şi la fiecare fluturaş de pensie a fost ataşat un pliant cu imaginea liberalului Alin Nica. O astfel de acţiune este fără precedent în judeţul Timiş şi arată modul în care Nica înţelege să facă politică, dar, totodată, trădează disperarea unui om care ştie că zilele sale în fruntea Consiliului Judeţean sunt numărate. Ca de fiecare dată, şeful liberalilor nu îşi va asuma răspunderea pentru ceea ce se întâmplă, va găsi vinovaţi în alte părţi şi va dezvolta teorii conspiraţioniste. Doar că, de această dată, dovezile sunt mai mult decât clare”, a transmis PSD Timiş.

UPDATE - PSD solicită Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii explicaţii oficiale despre distribuirea unor materiale de propagandă politică ale PNL Timiş ataşate, prin capsare, de taloanele de pensii / Reacţia PSD Timiş / Anunţul Poştei Române - FOTO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

12 Comentarii

 1. Da, pe cand ne scăpați si de tichețele de călătorii CFR, ca ar fi de preferat banii pentru niste bătrâni care abia merg în baston. PS: CFR calatori, tot falimentar ramâne!!!

 2. Oricum, cutiile poștale vor fi pline de pliante, pe străzi pliante peste tot, la gunoi pliante pentru că acesta e nivelul politicienilor din Romania, asta e caracatița bugetarilor de lux din politica românească perfecta pentru aruncat la containere.

 3. P.N.L., P.S.D. SI U.S.R. LA GUNOIUL ISTORIEI…NUMAI SI PENTRU CE ATI FACUT PENSIONARILOR SI COPIILOR MERITATI ARUNCATI IN GROAPA DE GUNOI…JAVRE NENOROCITE CARE FURATI, FURATI, FURATI SI NUMAI O MANA DE PAMANT IN GURA VA POATE SATURA…CE MAME AU NASCUT ASA JAVRE, IN IAD CU URMASI CU TOT VOR COBORA! VRETI VOTURI?! P.S.D., P.N.L SI U.S.R…PUSCARIA ESTE PENTRU VOI! DRACU VA IA, CA DUMNEZEU V-A LASAT DIN BRATE!! POATE CRAPA ILIESCU SI VA RISIPESTE SI PE VOI TOTI! JEFUITORI SI TRADATORI…VIERMII SUNT MAI PRESUS DE VOI! SA AVETI BANI DE PARASTASE SI DE TRATAT BOLI! ATAT! AMIN!

 4. acum am observat ca materealul e de la PNL. Asta nu se numeste abuz de putere/in serviciu? Parca PNL-ul lui Basescu adica PD-L este la guvernare, deci in Ialomita il anchetati pe Simion care se plimba prin sate, iar partidul PNL sau poate si PSD se folosesc de institutiile statului/Posta si nu sunt cercetati de justitie. A!!! AUR nu are nici o Boanca in dotare care sa faca plangere, dar nici Sosoaca, nici USR, nici Orban sau ei stau cuminti pt ca spera intr-o alianta cu PNL. O intrebare: Directorul de la Posta cine l-a numit? Cumva PNL?

 5. Nu voi ati votat „democratie”? Nu voi ati vrut mai multe partide? Nu v-a placut un singur partid si un singur conducator. Luati si platiti TUTUROR PARTIDELOR CHELTUIELILE, TOVARASI! AVETI DE PLATIT PESTE 60 DE MILOANE DE DOLARI LA ALEGERI. PE PUTIN! Pai nu ati vrut voi sa nu mai aveti un partid? Luati si platiti toti dictatorii astia de acum.

 6. …pe cine ar tre sa sesizam pt”cresterea” pensiilor in ajunul alegerilor?…cine obtine foloase necuvenite din aceasta actiune desfasurata din patru in patru ani?…pe de alta parte, isi anuleaza chiar initiatorul actiunea:actiunea nu se justifica dpdv electoral…deci, nu aduce foloase necuvenite!…curat murdar, sa zicem…va dati seama ce cretini ne conduc?… au cerut explicatii privind costurile capsarii in timp ce ei trec toate cheltuielile facute din bani publici la secret!…asta este, atata pot covrigarul, generalul de mucava si retardul din deal…

 7. PNL partid de trimis la coada istoriei,canal si Poarta Alba O gasca de infractori nesatui care ne-aau tinut pe vremuri populatia la bordeie, opinci,foamete si iobagie si care, acum, cum au pus laba din nou pe ciolan, ne-au secat buxunarele cu gazul ,electricitatea si carburantii. Au avut grija in schimb sa-si umple mafia de bani, aia de vand apa chiaora si sucuri de kko la prostime.Ce scarbe cu tupeu, dusmanii pensionarilor, au tinut-o numai in contre cu pensia la pensionari si isi trec mizeriile din partid pe fluturasii pensionarilor.Atitudine de borfasi,lipsiti de scrupule si caractere.Acesta este PNL. O adunatura de ciorditori nerusinati.

 8. Dacă era capsată și o bancnotă de o sută lei pliată sub poză era lăudabil. Procuroarea Kövesi a distrus singura faptă bună făcută de viitori parlamentari, împărțitul la votanți în campania electorală de făină, zahăr, orez, ulei, bocanci pe care scria Traian Băsescu …

 9. Ha Ha Ha! AUR apeleaza la un serviciu platit, facturat le acte si imediat este oprit.
  Cati bani de la stat au bagat partidele politice in posturi TV, ziare, presa? Cate sute de milioane de euro?

 10. @@ unfogiven – unde ai locul ala de munca ? Daca este prin Tara Barsei sau imprejurimi ,ma ofer . Chiar daca-s ajuns la 67 de ani .

 11. Degeaba umpleti cutiile postale cu pliante care indeamna pe romani sa voteze pe PNL, PMP, USR cele mai toxice adunaturi de snapani si infractori, cetatenii le arunca cu scarba, romanii vor vota pe cine nu s-asteapta sleahta de hoti care au majorat tarifele la electr, gaze…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.