Peste 100 de turişti, blocați pe platoul Babele

Un număr de 146 de turişti au rămas blocați pe platoul Babele din Munţii Bucegi, jandarmii montani din judeţele Prahova, Dâmbovița și Argeș intervenind pentru coborârea acestora.

„Mașinile de deszăpezire au ajuns deja în zona Babele și urmează să preia turiștii care vor fi duși până la Piatra Arsă. De aici, aceștia vor fi preluați cu mașinile și duși în Bușteni, la unitățile lor de cazare. Situația a fost provocată de condițiile meteo nefavorabile și pentru siguranța clienților am fost nevoiți să oprim funcționarea telecabinei în această seară”, a declarat Claudiu Ciubotaru, director marketing Teleferic Prahova SA, pentru Mediafax.

Acesta a mai spus că societatea a primit sprijinul Jundarmeriei Bușteni, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a autorităților locale pentru ca turiștii să fie coborâți în cel mai scurt timp.

Jandarmii prahoveni au declarat și ei că telecabina a fost oprită din cauza vântului foarte puternic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.