Peşte cu viermi, la un magazin din Braşov

Un bărbat a făcut o descoperire dezgustătoare, după ce a cumpărat peşte de la un magazin din Piaţa Dacia din Braşov. Omul a găsit viermi în peşti. Acesta a anunţat imediat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, iar firma a fost amendată cu 15.000 de lei.

Braşoveanul a achiziţionat, ieri, două kilograme de scrumbie şi babuşcă de la un magazin, informează Mediafax. Ulterior omul a descoperit viermi în interiorul peştilor. În spaţiile frigorifice unde erau depozitatate mai multe specii de peşte existau viermi de câţiva centimetri. „Este inadmisibil să se afle la vânzare astfel de marfă. Scrumbia este ţinută în acelaşi spaţiu frigorific cu alte specii de peşte, iar viermii migrează de la un peşte la altul, în ciuda faptului că personalul magazinului a pus gheaţă deasupra. Pe aceşti peşti se află culturi întregi de paraziţi şi nu cred că ficatul nostru trebuie să filtreze, pe banii noştri, aceşti paraziţi”, a declarat Ionel Spătaru, comisarul şef adjunct al CJPC Braşov.

Administratorul societăţii, Marius Barosan, a declarat că peştele fusese adus din Deltă în cursul zilei de ieri şi că „este normal” ca la scrumbie să existe astfel de paraziţi. „La scrumbie este foarte normal să existe astfel de paraziţi. Acest peşte marin, când vine să depună icrele în ape dulci, dezvoltă astfel de paraziţi în zona capului. Peştele nu este stricat, poate fi consumat. Acelaşi peşte se găseşte peste tot, în marile hipermarketuri şi la celelalte pescării”, a spus administratorul societăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.