Peste estimări. Peste aşteptările tuturor

Participanţi activi sau doar spectatori, cu toţii au făcut sala generoasă de la Hilton să pară neîncăpătoare, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două zile la sediul Artmark. Curioşi să afle cum „vor fi date vedetele”, au rămas de neclintit până la ultimul Tonitza, reacţiile fiind pe măsura valorilor de adjudecare: aplauze şi voie bună.

Corneliu Baba, Spaniola

Rezultatele mult aşteptatei Licitaţii de Primăvară s-au aflat considerabil peste estimările făcute de experţii casei. Astfel, cu o rată de adjudecare de peste 85% şi cu un total depăşind 311.000 euro, cu 124 de palete distincte de licitare, Licitaţia de Primăvară aduce într-adevăr un aer de împrospătare în piaţa de artă.

Samuel Mutzner, Grădină cu leandri

Prima vedetă cu greutate a serii, Garofiţe de Nicolae Tonitza, a depăşit dublul valorii minime estimate, ajungând la 26.000 euro în 27 de paşi energici, în timp ce Florile lui Francisc Şirato au ajuns la rândul lor la 14.000 euro de la 8.000 euro. Un peisaj spectaculos al Veneţiei lui Nicolae Dărăscu a fost adjudecat pentru 15.000 euro, iar Grădina cu leandri a lui Samuel Mützner a fost luată acasă pentru 13.000 euro.

Corneliu Baba, Rege nebun

Francisc Şirato, Flori şi cărţi

Emilia lui Corneliu Baba va aduce senzualitatea într-o colecţie nouă, fiind achiziţionată la aproape dublul estimării minime – 9.500 euro, iar Regele nebun al artistului va străluci tot într-o colecţie nouă, fiind adjudecat pentru 22.000 euro.

Nicolae Dărăscu, Bărci la Veneţia

Vedeta absolută a serii a câştigat locul valoric fruntaş. Bluza albastră de Nicolae Tonitza a obţinut 35.000 euro, cu 15.000 euro mai mult decât estimarea minimă, fiind un rezultat încurajator de început de an în piaţa românească de artă.

Nicolae Tonitza, Garofiţe

Licitaţiile Artmark continuă cu o nouă sesiune în luna aprilie, în care diversitatea, curiozitatea şi provocare sunt elemente cheie. Artefacte din faimoasa Epocă de Aur, obiecte personale ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu, colecţia de artă a violoncelistului Cătălin Ilea, curiozităţi tehnice de la începutul secolului XX – Machine Age, artă erotică japoneză în premieră în România, universurile picturale ale lui Ion Musceleanu şi Petru Vintilă sau piese foarte valoroase de aur, argint sau sidef, toate compun un traseu multicultural şi energic de neratat!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.